Posuđe za prazničnu trpezu

Posuđe za prazničnu trpezu za izgled doma kao iz novogodišnje bajke Ostavite komentar

Tematsko posuđe za prazničnu trpezu može značajno da doprinese toplini doma i da učini da kuhinja i trpezarija budu u duhu Božića i Nove godine. Kićenje jelke i enterijera svakako je ključno za sticanje prazničnog osećaja u domu, ali podjednako je važna i dekoracija stola.

Okupljanje porodice oko trpeze tokom praznika svake godine stvara nove uspomene i momente koji se pamte. Osećaj topline porodičnog doma najbolje se stiče upravo za trpezarijskim stolom. Posuđe za prazničnu trpezu biće, svake godine, deo najlepših trenutaka koje ćete da doživite kao porodica. Birajte najbolje i obratite pažnju na detalje, jer će ih svi sigurno primetiti i upravo oni će ostati upamćeni.

Posuđe za prazničnu trpezu – Tanjiri i činije

Iako su planovi za proslavu Nove godine i Božića neizvesni, s obzirom na pandemiju virusa Covid-19, jedno je izvesno – porodično ćemo se okupiti oko praznične trpeze. Uživanje u novogodišnjem ručku ili večeri sa porodicom svakako će ostati upamćeno za kraj 2020. godine. Čak iako ova godina sama po sebi nije bila sjajna, prazničnom dekoracijom možete da je ulepšate i makar ispratite sa stilom.

Pripremite ručak ili večeru koristeći kvalitetno posuđe, a sto dekorišite u duhu Nove 2021. godine. Ukusna hrana i dekor učiniće da vaš dom zablista.

S obzirom na to da su svi praznični dani sredsređeni na jelo i piće, ove godine više nego ikada, novogodišnja i božićna večera treba da budu sam vrhunac proslave. U tome može da vam pomogne kvalitetno i maštovito posuđe za prazničnu trpezu kojim ćete da unesete praznični duh u svoj dom.

Najpre odaberite temu i isplanirajte koja boja će da dominira stolom. Najčešće se koriste zeleni, bordo, ali i srebrni tonovi. Na centralnom delu stola koristite prozirne vaze koje možete da ispunite novogodišnjim lampicama. Na taj način dekorisaćete i osvetliti sto na delikatan i praznični način.

Posuđe za prazničnu trpezu

S obzirom na šarenoliku dekoraciju stola, tanjiri i činije bi trebalo da budu neutralni, pa se preporučuje standardna bela boja, ali i prozirni tanjiri i staklene činije. Za serviranje sitnih kolača ili torte možete da koristite spratne tanjire koji mogu da imaju dva ili tri nivoa. Za pojedinačno serviranje, kakvo se i preporučuje tokom pandemije virusa, savetujemo da koristite mali dekorativni tanjir.

Prilikom serviranja salate koristite staklene činije u kojima će se jasno videti svi sastojci. One mogu da budu ovalnog ili kvadratnog oblika koji možete da odaberete prema ličnim preferencijama. Osim toga, koristite i ovale da servirate šareno predjelo.

Posuđe za prazničnu trpezu – Čaše i bokali

Posuđe za prazničnu trpezu svakako podrazumeva i korišćenje svečanih čaša. Bilo da konzumirate sok, vodu ili vino, koristite kvalitetne čaše kako biste ugodili i sebi i svojoj porodici. Neka ovogodišnji praznici budu upamćeni po najboljoj večeri.

Posuđe za prazničnu trpezu

Kvalitetne vinske čaše doprineće boljem ukusu vina, pa će vaš užitak biti potpun. Odaberite adekvatnu čašu za crno vino, crveno, belo ili roze i uživajte u punom ukusu.

Obavezno iznesite piće na sto u bokalu ili dekanteru. Ukoliko pijete sok, najbolje je da ga poslužite u bokalu, dok su dekanteri rezervisani za vina. Bohemia bokali i dekanteri specifičnog oblika, predstavljaju ukras sam po sebi.

Osim toga, sto možete dodatno da dekorišete i mirišljavim svećama koje će doprineti bliskoj i umirujućoj atmosferi. Odaberite omiljenu boju i aromu sveće koja će biti u skladu sa novogodišnjim duhom i dekoracijom koju koristite na stolu. Sveća sa mirisom vanile ima delikatnu aromu, pa neće skrenuti pažnju sa mirisa ukusne večere.

Brendirano i kvalitetno posuđe

Pored lampica i sveća možete da koristite i dekorativne teglice. Ispunite ih lampicama ili novogodišnjim ukrasima i složite na centralni deo stola tako da svi mogu da uživaju u pogledu na njih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luminarc (@luminarc)

Kvalitetno posuđe za prazničnu trpezu brenda Luminarc i popularnog materijala za izradu tanjira i činija arcopal sigurno će učiniti da vaša večera ostane upamćena, a Novu 2021. godinu dočekaćete sa stilom i okruženi voljenim i najdražim osobama.

Tanjiri i činije ovih francuskih brendova napravljeni su od najkvalitetnijeg stakla i opala koji su prepoznatljivi po svojoj trajnosti i otpornosti. Materijal arcopal, prepoznatljiv i kao ARC je i sinonim za posuđe od opala u svetu još od 1958. godine.

Kraj 2020. godine idealno je vreme da započnete tradiciju novogodišnjeg i božićnog porodičnog okupljanja. Pored ukusne i domaće hrane, neophodno vam je posuđe koje ćete tradicionalno koristiti i po kojem ćete biti prepoznatljivi. Birajte najkvalitetnije posuđe za prazničnu trpezu koje možete da pronađete u prodavnicama Sweet Home Port. Posetite naše maloprodaje i birajte kvalitet koji će postati sinonim za porodičnu večeru.

Ostavite odgovor