Tegle sa poklopcem

Vodič za odabir savršene tegle sa poklopcem Ostavite komentar

Vodič za odabir savršene tegle sa poklopcem može vam biti od koristi pri odabiru ovog rešenja za skladištenje raznih namirnica.

Tegle sa sistemom zatvaranja postale su ogroman trend, koji je tokom prošle godine eksplodirao! Video snimci koji se šire po društvenim mrežama i medijima organizovanih kuhinja i ostava koje izgledaju besprekorno postaju popularni upravo zbog upotrebe tegli. Tegle mogu biti esencijalan deo organizacije prostora kao što je ostava, i učiniti da ona izazove zadivljenje!

Međutim, odabir savršene tegle za skladištenje može biti težak, jer ih ima toliko mnogo, za toliko različitih stvari! Ovaj vodič vam pomaže da shvatite koje stvari bi trebalo uzeti u obzir pri kupovini i odabiru najkvalitetnijih tegli za vaše potrebe i vašu kuhinju. Pa, da počnemo!

Odabir materijala od kojeg su tegle izrađene

Kada birate tegle sa poklopcem, pre svega trebalo bi voditi računa o materijalu izrade. Na tržištu su dostupni razni materijali, kao što su nerđajući čelik, keramika, plastika i staklo. Međutim, najpopularniji materijal svakako je staklo.

Koje su prednosti upotrebe stakla u izradi tegli?

Pre svega, staklene tegle sa poklopcem ne dozvoljavaju prodor vazduha i time štite vaše namirnice od brzog propadanja i pojave buđi. One ne sadrže toksine, kao što su BPA ili ftalati.

Tegle sa poklopcem

Većina staklenih tegli pogodna je za upotrebu u mikrotalasnoj pećnici, što predstavlja dodatnu pogodnost. Osim toga, one se mogu koristiti i u mašini za pranje sudova, za jednostavno i lako održavanje.

Tegle od kaljenog stakla koje je veoma izdržljivo mogu se zamrzavati, te su idealno rešenje za sve osobe koje uživaju u meal prep­-u, odnosno pripremi obroka unapred.

Tegle sa poklopcem

Radi se o neporoznom materijalu, te se bakterije veoma lako mogu očistiti, bez straha od njihovog nagomilavanja i štetnog uticaja po zdravlje ukućana. Takođe, ove tegle se lako mogu reciklirati.

Transparentne su i veoma lako možete videti šta se u njima nalazi, te su zaista odlične za organizaciju različitih namirnica – od šećera i brašna, preko testenina, do bombona i drugih poslastica.

Ono što je posebna pogodnost jeste njihova dugotrajnost. Vremenom se njihov oblik neće izdeformisati, a ukoliko se radi o kvalitetnim verzijama, mogu trajati i decenijama.

Dobro razmislite u koje svrhe ćete koristiti tegle sa poklopcem

Da li znate koja je svrha tegle koju planirate da nabavite? Kako bismo vam pomogli pri izboru najboljih tegli za skladištenje, takođe morate razmisliti za šta ćete ih koristiti. Da li su vam neophodne za zamrzavanje ručkova? Ili možda za suvo voće i orašaste plodove? Možda želite da čuvate zimnicu u njima? Ili jednostavno volite dekor koji podrazumeva tegle na kuhinjskim elementima?

U zavisnosti od toga čemu će služiti, birajte i same tegle. Često se osnovne namirnice poput brašna, soli i šećera, paste i pirinča čuvaju u dosadnim pakovanjima koji se nikako ne uklapaju u vaš dekor. Njihovo premeštanje u tegle sa poklopcem čini se kao korak napred ka savršenom kuhinjskom uređenju o kojem ste oduvek maštali!

Tegle sa poklopcem

Kada birate tegle za skladištenje suve hrane, želite hermetički zatvorene kontejnere, kako bi vaš sadržaj bio što svežiji, a otpad u vidu hrane što manji. Za sadržaj kao što je brašno, odlučite se za posude sa širim otvorima i poklopcima.

Gde pronaći najkvalitetnije tegle?

Ukoliko znate kakve tegle želite, i ukoliko vam je vodič za odabir istih bio od pomoći, možda vas zanima i gde možete pronaći najkvalitetnije posude za odlaganje hrane.

Online prodavnica Sweet Home nudi vam veliki izbor vrhunskih tegli renomiranih proizvođača koje će ukrašavati vašu kuhinju i ostavu i pretvoriti ih u pravi mali raj za sva čula!

Posetite naš online shop i pronađite vrhunske posude za hranu, ali i svo drugo stono posuđe, posuđe za pripremu hrane i ukusnih napitaka kojima niko neće moći odoleti

Ostavite odgovor