Online prodaja tiganja

Online prodaja tiganja – Vrhunsko posuđe za vrhunsku pripremu hrane! Ostavite komentar

Online prodaja tiganja vam omogućava da obnovite svoje kuhinjsko posuđe po najpristupačnijim cenama.

Bez obzira da li želite da nadogradite postojeći set posuđa ili samo želite da kupite dobar tiganj.  Pred vama je ultimativni vodič o prednostima i nedostacima određenih vrsta tiganja.

Imate toliko opcija na raspolaganju što se tiče tiganja, a zapravo vam je toliko teško da se odlučite koji vam zaista treba.

Koji je materijal najbolji? Koji traje duže? Koji tiganj je najsvestraniji?

Odgovore na vaša pitanja možete pronaći u tekstu koji je pred vama.

Aluminijum kao najbolji materijal za tiganje

Tiganji od aluminijuma su danas jako popularni, jer nude brojne prednosti u kuvanju i pripremi hrane.

Takođe mogu biti obogaćeni kvalitetnim granitnim premazom, koji je nelepljiv i bezbedan za upotrebu.

Prednosti: Obični aluminijum je lagan i pristupačan, a i dobro zadržava toplotu. Anodizirani aluminijum je nešto čvršći, izdržljiviji i otporniji na ogrebotine u poređenju sa običnim aluminijumom.

Nedostaci: Obični aluminijum može da reaguje sa određenom hranom, usled čega je sve popularniji anodizirani aluminijum mnogo idealniji materijal za kuvanje.

Sweet Home vam u okviru svog web shop-a nudi posuđe od najkvalitetnijeg alumijuma, sa zaštitnim premazima koji su dokazano bezbednu za upotrebu i koji ne otpuštaju nikakve toksične materije niti reaguju sa hranom.

Ovakvo posuđe može da se pere u mašini za sudove i prilagođeno je za upotrebu na savremenim indukcionim pločama.

Online prodaja tiganja vam je u okviru naše prodavnice “na mreži“ dostupna bukvalno 24h!

Online prodaja tiganja – Emajl kao jedan od najzdravijih materijala

Emajlirani tiganji, koji mogu imati porcelanski premaz, odlični su jer ne rđaju i lako se čiste i održavaju.

Prednosti: Puno lakše se čiste od tiganja od drugih materijala, zahvaljujući glatkom premazu. Zahvaljujući materijalu od kog su napravljeni, emajlirani tiganji su veoma zdrava opcija za pripremu hrane, jer nema reakcije hrane sa materijalom i ne otpuštaju toksične materije u hranu.

Nedostaci: Kvalitet premaza nije uvek dobar. Lako se mogu izgrebati i oštetiti, pa se mora pažljivo rukovati njima. Emajlirani tiganji takođe mogu biti prilično teški i kabasti, što skladištenje može učiniti malo komplikovanijim.

Tiganji od nerđajućeg čelika

Nerđajući čelik je popularan materijal za posuđe, pa tako tiganji od nerđajućeg čelika zauzimaju posebno mesto u kuhinjama širom sveta.

Prednosti: Nerđajući čelik nije reaktivan materijal, što znači da neće uticati na ukus vaše hrane prilikom pripremanja kisele ili alkalne hrane. Brzo se zagreva i može da se pere u mašini za sudove.

Nedostaci: Ne distribuira toplotu kao i neki drugi materijali, mada se sada mnogim tiganjima od nerđajućeg čelika dodaju aluminijumsko ili bakarno jezgro da bi se ovo popravilo. Tiganji od nerđajućeg čelika se takođe teže čiste, jer se zagorela hrana zaista može tako čvrsto zalepiti – naročito kod čelika lošeg kvaliteta.

Keramički tiganji

Iako se često nazivaju keramičkim tiganjima, zapravo se često radi o aluminijumu sa silikonskim završnim slojem koji ima teksturu nalik na keramički materijal.

Online prodaja tiganja

Prednosti: Keramički tiganj vrhunskog kvaliteta je nelepljiv, ali za razliku od teflona ne sadrži hemikalije poput PTFE-a i PFOA-a koje su štetne za zdravlje. I smatra se da je ekološki prihvatljivija opcija za pripremu hrane.

Nedostaci: Nelepljivi keramički premaz može vremenom da se izgubi. Takođe može lako da se izgrebe/ošteti, pa se mora pažljivo rukovati njime.

Online prodaja tiganja – Teflon kao nelepljivi materijal

Prednosti: Najočiglednija korist teflonskih tiganja je da se hrana tokom pripreme definitivno ne lepi za ovaj materijal. Takođe se lako čiste i zahtevaju manje ulja/masnoće tokom pripreme hrane, zbog glatke površine.

Nedostaci: Kada se površinski sloj teflonskog tiganja ogrebe ili ošteti, veruje se da jaka toplota izlaže hranu otrovnim hemikalijama koje se često koriste u nelepljivom posuđu (PFOA i PTFE, odnosno teflon). Kad god je to moguće, kupite tiganje u kojima se ne koriste ova štetna jedinjenja.

Izbegavajte grejanje tiganja bez ulja/masnoće u njima i ne koristite visoku temperaturu!

Sweet Home – Mesto gde stanuje najbolje posuđe!

Sweet Home može da se pohvali svojim savremenim web shop-om u okviru koga možete u svakom trenutku da kupite moderno i najkvalitetnije posuđe za pripremu hrane.

Online prodaja tiganja

Da učinite pripremu hrane laganom i zabavnom, koristite posuđe vrhunskog kvaliteta. Zato nas pratite redovno, jer vas na našem sajtu svakoga dana čeka ponuda dana koja se ne propušta!

Isto tako se trudimo da pratimo vaše potrebe u kuvanju, stoga vam nudimo i brojne nove proizvode.

Nabavite moderan i kvalitetan pribor za kuhinju koji će vaše male aktivnosti u kuhinji učiniti velikim!

Budite slobodni da nam se obratite u vezi svih pitanja i saveta za dobru kupovinu.

Online prodaja tiganja – kupujte iz udobnosti svog doma!

Sweet Home – Učinite kuvanje magičnim uz najbolje posuđe na tržištu!

Ostavite odgovor