Bokali za vodu

Bokali za vodu – Idealni za osveženje u toplim letnjim danima Ostavite komentar

Bokali za vodu predstavljaju posude za jednostavno čuvanje ili pretakanje tečnosti, pre same upotrebe. Zapremina bokala za vodu i druge tečnosti može biti različita, ali se obično kretala od 1,4l do 2,7 litara.

Najčešće se izrađuju od stakla, ali i od porcelana, metala ili keramike. Nije retkost da se sretnete i sa plastičnim bokalima, mada oni nisu najkvalitetnija opcija.

Posude za vodu nisu novost. Naprotiv, one postoje dugi niz vekova. Sa druge strane, flaše za vodu koje se i dan danas koriste nastale su pre nešto manje od jednog veka. S obzirom na to da se svakoga dana proizvodi sve više i više plastičnih proizvoda, uključujući tu i plastične flaše za vodu, veoma je važno razviti svest o štetnosti plastičnih proizvoda, koje koristite jednom, a nakon toga, završe u smeću.

Kako bi se povećala ekološka svest i razumela važnost upotrebe proizvoda koji ne štete našoj životnoj sredini, važno je napraviti male, ali svrsishodne izbore svakoga dana. Jedna takva promena može biti upravo konzumiranje vode iz bokala namenjenim upravo čuvanju ovog napitka i drugih tečnosti koje svakodnevno unosimo.

Bokali za vodu

Kako odabrati adekvatne bokale za vodu, limunadu, ceđene sokove i druge napitke otkrivamo vam u narednim redovima.

Kako su nastali bokali za vodu?

Drevne civilizacije, čak 4000 godina pre nove ere, su vodu za piće čuvale u velikim bačvama ili specijalnim posudama, nalik na urne. One su bile izuzetno teške za transport, a često su zahtevale i više od jedne osobe za nošenje.

U srednjevekovnim društvima, voda se pila iz posebnih posuda napravljenih od životinjske kože. Ove posude često su se nazivane i vodenim mehurima, a bile su posebno korisne za čuvanje vina za vitezove u bitkama i borbama.

Nekoliko vekova kasnije, 1800. godina, posude za vodu bile su izrađene od gline ili kamena, i korišćene za čuvanje alkoholnih pića, ali i vode. Svega sto godina kasnije, farmeri na poljima hidrirali su se i hladili staklenim vlašama sa vodom. Mogle su se napuniti gvozdenim industrijskim pumpama, koje su bile postavljene iznad bunara u ruralnim područjima. One se mogu smatrati pretečama savremenih bokala za vodu, s obzirom na to da su sačinjene pretežno od stakla, sa nešto užim središnjim delom, koji se širi ka vrhu i širim telom.

Zašto je važno birati staklene bokale za vodu?

Stakleni bokali za napitke predstavljaju najbolji izbor za vaše domaćinstvo. Zašto je tako?

Bokali za vodu

Jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da se odlučite upravo za staklene bokale jeste njihova praktičnost. Izdržljivo staklo trajaće dugi niz godina, ukoliko sa bokalom pravilno rukujete i pravilno ga održavate. U većini slučajeva, ono je otporno na ogrebotine i habanje, te nije teško za održavanje. Svoj stakleni bokal za vodu možete veoma jednostavno ubaciti u mašinu za suđe ili ga oprati ručnim putem.

Osim toga, stakleni bokali zaista jesu ultimativno najbolji izbor kada želite da napravite ekološki osveštene izbore. Staklo ni na koji način ne šteti našoj životnoj sredini, a ujedno se može koristiti iznova i iznova, za razliku od nekih drugih, jednokratnih, plastičnih boca ili posuda za vodu.

Isto tako, staklo je ekonomičan izbor. Stakleni bokali za napitke ne predstavljaju veliki izdatak vašem budžetu i novčaniku. Dolaze u različitim veličinama, oblicima i zapreminama, te se veoma lako možete odlučiti za onaj koji najviše odgovara vašim potrebama.

Osim vode, u staklenim bokalima možete čuvati i rashlađivati limunadu, koja je, u letnjim mesecima, najčešći izbor najvećeg broja ljudi. Ništa ne osvežava tako dobro kao što to čini čaša sveže pripremljene limunade!

Gde pronaći najkvalitetnije bokale za vodu?

Ukoliko ste u potrazi za novim bokalom za vodu, ne tražite dalje.

Online prodavnica Sweet Home nudi vam veliki izbor najkvalitetnijih posuda za vodu, kako od stakla, tako i od luksuznog češkog kristala.

Bokali za vodu

U našem asortimanu možete pronaći i druge staklene ili keramičke proizvode Luminarc kompanije, kao što su setovi čaša, šoljice za tople ili hladne napitke, tanjiri i slično.

Posetite naš online shop i pronađite vrhunske bokale za vodu, koji će visoke letnje temperature učiniti podnošljivijim i lakšim!

Ostavite odgovor