Desertni tanjiri

Desertni tanjiri – Neizostavni deo praznične trpeze Ostavite komentar

Desertni tanjiri predstavljaju neizostavan deo praznične trpeze, te se nijedna porodična proslava ne može zamisliti bez njih.

Obično se koriste u svečanim prilikama, ali i prilikom neformalnih druženja. Njihova osnovna funkcija je da služe kao posuđe za konzumaciju torti, kolača i raznih drugih poslastica. Obično se iznose i serviraju gostima nakon glavnog obroka. Međutim, u praksi su se tanjiri za desert pokazali i kao odlično rešenje za posluživanje grickalica ili predjela.

Kako da pronađete savršene desertne tanjire, ali i ostale vrste posuđa za serviranje hrane za predstojeće praznike otkrivamo vam u narednim redovima. Otkrićemo vam i tajnu pravilnog postavljanja stola, bez obzira na to o kojoj svečanoj prilici se radi.

Zašto je važno pravilno postaviti praznični sto?

S obzirom na to da je sezona slavlja i praznika i zvanično pred nama, važno je da znate kako pravilno postaviti trpezarijski sto. Iskoristite praznike kao savršen ’’izgovor’’ da oduševite svoje goste prefinjenim tanjirima, stonim posuđem, escajgom i elegantnim čašama.

Osim raskošnog stolnjaka i sitnih detalja kao što je svećnjak, pravilno postavljanje stola mora biti imperativ. Jedino na ovaj način može se dostići novi, viši nivo elegancije i pun luksuz praznične trpeze.

Desertni tanjiri

Postavljanje stola predstavlja i stvar bontona, ali ga odlikuje i funkcionalnost. Pravilno postavljen sto olakšava vašim gostima da se sami posluže i uživaju u obroku.

Osim toga, pravilno postavljanje stola obezbeđuje harmoniju i sklad, te ulepšava svaku proslavu.

Desertni tanjiri deo su pravilno postavljenog stola

Iako se većina domaćeg stanovništva ne pridržava svih pravila bontona, osnovna pravila postavljanja stola ipak se poznaju.

Osnovno pravilo ovog postupka svakako je da se za svako jelo koristi drugi tanjir i pribor za ručavanje. Svaki tanjir postavlja se na sredinu, ispred stolice. Naravno, govorimo o stolu na kojem je postavljen stolnjak i salvete. Duboke tanjire koristićete za supu, čorbu ili serviranje potaža, plitke za glavno jelo, a desertne za poslastice.

Još jedno pravilo bontona govori nam da se viljuška postavlja sa leve strane, dok kašika i nož idu sa desne. Ukoliko vaša praznična trpeza uključuje i mnogo mališana, ovo je odličan način da ih naučite pravilnim korišćenjem pribora za jelo.

Činijice za salatu obično se postavljaju sa leve strane, dok se veće činije postavljaju na sredini stola, pored glavnog jela na ovalu ili drugoj posudi za serviranje. Vodite računa da vruće posude za serviranje uvek postavite na podmetač. Hleb se najčešće servira u korpici namenjenoj isključivo ovoj svrsi. Na stolu bi uvek trebalo da se nađu posude za so i biber, kako bi se obrok začinio po ukusu.

Kvalitetni desertni tanjiri u ponudi online prodavnice Sweet Home

Složićete se sa nama – praznična sezona je idealno vreme za posluživanje najukusnijih poslastica, kolača i torti. A kako biste svoje goste obradovali slatkim zalogajčićima, neophodni su vam i adekvatni desertni tanjiri.

Desertni tanjiri

Ukoliko ste u potrazi za novim desertnim tanjirima, online prodavnica Sweet Home nudi vam najveći izbor.

Carine Light Blue desertni tanjir prečnika 19 cm od kaljenog stakla dolazi u veoma elegantnom, modernom dizajnu i svetlo plavoj boji koja će ulepšati svaku prazničnu trpezu. Kaljeno staklo čini ga veoma otpornim na širog opseg temperatura, te se može koristiti i u mikrotalasnoj pećnici. Pogodan je i za pranje u mašini za sudove, te je izuzetno lak za održavanje. Posle prazničnog ručka ili večere, niko ne želi da provede sate i sate za sudoperom, zar ne?

Desertni tanjir Egee, prečnika 20,5 cm, kompanije Luminarc nešto je modernija opcija, za sve osobe koje vole vesele dezene i prefinjen izgled tanjira. Dolazi u kombinaciji dve boje – bež i plavoj.

Za više informacija o desertnim tanjirima iz naše ponude, online prodavnica Sweet Home stoji vam na raspolaganju.

Ostavite odgovor