Kalupi za palačinke

Kalupi za palačinke – Za najukusnije poslastice! Ostavite komentar

Kalupi za palačinke imaju svrhu da olakšaju pripremu i pečenje ovih poslastica.

Ne morate da budete umetnik ili vrhunski stručnjak za hranu kako biste napravili najlepše palačinke, zahvaljujući dostupnosti kalupa za palačinke u svim vrstama oblika, od životinja do cveća, leptira i zvezdica. Možete čak pronaći kalupe za proslavu mnogih praznika, te oduševiti decu služeći palačinke u obliku zeca na uskršnjem ručku ili započeti novugodišnju tradiciju služeći ove poslastice u obliku Deda Mraza i pahulja na božićno jutro. Na raspolaganju vam je zaista mnogo izbora, ali se upravo u moru izbora većina početnika u pripremanju hrane oseća izgubljeno.

Kako biste znali kako da napravite najbolji izbor i pronađete najkvalitetnije modle ili kalupe za palačinke, ali i kako biste saznali kako da ih koristite, online prodavnica Sweet Home donosi vam odgovor u narednim redovima.

Kako se koriste kalupi za palačinke?

Pre svega, važno je da napomenemo da su u upotrebi najčešće silikonski kalupi za palačinke. Oni su jednostavni za korišćenje, ali je potrebno samo malo vežbe i truda kako biste dobili najbolje rezultate. Predstavljamo vam nekoliko saveta za korišćenje silikonskih kalupa za palačinke.

Kalupi za palačinke

Bilo da se radi o pojedinačnom kalupu ili kalupu sa prostorom za više palačinaka, neophodno je premazati unutrašnju površinu biljnim uljem ili je poprskati uljem za kuvanje u spreju. Ovaj korak pomaže da se palačinke lakše oslobode iz kalupa.

Postavite kalup na tiganj i ostavite da se dobro zagreju. Ovo je jedna od najčešćih grešaka koje početnici prave. Kalupi koji nisu dovoljno prethodno zagrejani najverovatnije će rezultirati zalepljenim palačinkama za dno tiganja.

Kašikom ili kesicom sa otvorom sipajte testo za palačinke u kalup. Vodite računa da testo ne pređe visinu od dve trećine kalupa. Veoma je važno da ne prepunite kalupe, kako se testo ne bi prelivalo. Ono će se lagano raširiti dok se palačinke peku. Za uredno popunjene kalupe savetujemo upotrebu posebnih pekarskih špriceva ili kesice sa otvorom dovoljnim da testo lagano curi i puni kalup. Naravno, kalupe možete popuniti i kašikom, ali je potrebno više pažnje i strpljenja. Naročito kada se radi o složenijim i komplikovanijim kalupima.

Pecite palačinke dok se na površini ne stvore mehurići i dok testo ne počne da se odvaja od kalupa. Ovaj proces traje svega 2 ili 3 minuta. Zatim, pažljivo odvojite kalup od palačinki i pomoću spatule ih okrenite na drugu stranu. Nastavite sa pečenjem dok donja strana ne dobije adekvatnu boju – otprilike 2 minuta.

Poseban savet je da prebacite palačinke na zagrejan tanjir ili u rernu, koja je blago zagrejana, kako bi ostale tople dok ne iskoristite i ostatak smese.

Očistite kalupe, ponovo ih namastite i zagrejte, te napravite i ostatak palačinki sa preostalim testom.

Kako prepoznati kvalitetne kalupe za palačinke?

Prilikom kupovine kalupa za palačinke trebalo bi da vodite računa o nekoliko bitnih stvari.

Prvo i osnovno pravilo jeste da ih kupujete isključivo od renomiranih proizvođača, sa dokazanim kvalitetom i dugom istorijom proizvodnje kuhinjskih dodataka. Jedino na taj način možete biti potpuno sigurni da ne sadrže nikakve štetne hemikalije, koje mogu naškoditi vašem zdravlju.

Zatim, uverite se da je kalup dovoljno čvrst, a opet dovoljno savitljiv. Ukoliko to nije slučaj, te se kalup čini previše mekim ili nedovoljno kvalitetnim, ne stavljajte ga u korpu za kupovinu. Kalup mora biti izrađen od kvalitetnog silikona, kako bi obezbedio dobro prijanjanje uz površinu tiganja, i kako vaše testo ne bi iscurelo nakon sipanja.

Vodite računa i o veličini samog kalupa. Birajte one koje su namenjene klasičnim tiganjima, koje praktično svako već poseduje u domaćinstvu. Takvi kalupi obično se izrađuju za tiganje i tave prečnika oko 26 cm. Na ovaj način, nećete morati kupovati nov tiganj, kako biste pripremili najukusnije palačinke.

Kalupi za palačinke

Online prodavnica Sweet Home iz svog asortimana izdvaja vrhunski  i najkvalitetniji silikonski kalup za palačinke brenda Tescoma, koji će vam omogućiti jednostavnu i brzu pripremu ovih poslastica. Uz pomoć ovog kalupa možete pripremati i jaja za doručak, te oduševiti svoju porodicu estetski i vizuelno privlačnim doručkom za svega nekoliko minuta. Poručite svoj kalup za palačinke već danas!

Ostavite odgovor