Kalupi za mafine

Kalupi za mafine – Najbolja užina za čas Ostavite komentar

Prvoklasni kalupi za mafine omogućiće vam da napravite vrhunske poslastice po svom ukusu. Mafini su trendi kolačići koji mogu da se degustiraju uz doručak, užinu ili bilo koji drugi obrok tokom dana.

Veoma se jednostavno pripremaju, a pored slatkih, možete da napravite i slane mafine. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i malo vremena da ih umesite i ispečete. Ipak, da bi njihov oblik bio pravilan, potrebni su vam kalupi za mafine u koje ćete ih slagati. Pratite uputstva iz recepta, odmerite sve potrebne sastojke, ispecite ih i uživajte u divnom ukusu koji osvaja sva čula.

Kalupi za mafine – Priprema za pečenje

Pravljenje mafina uvek započinjete pripremom testa koje veoma lako možete da „premešate“. Dakle, testo za mafine treba da bude umešano, ali ni previše, ni premalo, već baš onoliko koliko treba, a ta veština stiče se vremenom i iskustvom. Najveći broj recepata za mafine izrađuje se tako što se mokri sastojci mešaju sa suvima. Potrebno je stvoriti određenu teksturu kako testo ne bi bilo žilavo.

Testo treba mešati sve dok se ne dobije kompaktna masa. Mešajte rukom i nemojte da koristite mikser. Ukoliko vam u testu ostane nekoliko grudvica, to je sasvim u redu.

Kalupi za mafine treba da budu ispunjeni testom da bi se lepo ispekli. Kada ih punite, nemojte da preterate, već ispunite tri četvrtine zapremine kalupa. Na taj način, ostaće dovoljno prostora da testo naraste prilikom pečenja u rerni.

Kalupi za mafine

U zavisnosti od recepta, većina mafina peče se na visokim temperaturama kako bi bili lepši i veći. Zahtevana temperatura pećnice uglavnom iznosi 375 stepeni. Testo za mafine napravite onda kada i planirate pečenje, a ne unapred. Ovoj vrsti testa nije potrebno da odstoji pre pečenja. Ujedno, ispečeni mafini mogu da stoje nekoliko dana, pa čak i da se podgrevaju u rerni ili mikrotalasnoj pećnici.

Kalupi za mafine – Kako odabrati najbolji?

Kalupi za mafine neophodni su vam kako bi vaši ukusni mafini imali idealni oblik. U zavisnosti od recepta i testa, kalupe možete da obložite pre prečenja, u skladu sa vašim preferencijama. Najveća razlika je u tome kako će kalup uticati na strukturu mafina, odnosno na njihov izgled. Ukoliko obložite kalup, mafin će spolja biti mekši.

Ujedno, ukoliko kalup ispunite korpicama pre pečenja, biće vam lakše da ih spakujete i ponesete sa sobom. Možete da koristite posude za pakovanje hrane i uvek sa sobom imate ukusne i zdrave mafine.

Kalupi za mafine, odnosno pekači za mafine treba da budu nelepljivi, kako biste mogli da izvadite mafin nakon pečenja, a da ne narušite njegovu strukturu. Baš kao i ako koristite oblogu ili papir za pečenje, vodite računa o tome da odaberete onaj koji je poznat po tome da se ne lepi za testo. U suprotnom, mafin će zadržati svoj prepoznatljiv ukus, ali neće lepo izgledati spolja.

Kalupi za mafine

Dostupni su različiti pekači sa kalupima, a najučestalije se koriste oni sa 6 ili 12 mesta za mafine. Ujedno, iste kalupe možete da koristite i za bilo koje druge kolače, kao i za projice. Pripremite sočno testo, ispunite kalup i uživajte u mirisu koji dopire iz vaše pećnice!

Najbolji kuhinjski pekači i kalupi

Kompanija Sweet Home Port prepoznatljiva je po ponudi mnogobrojnih brendova koji važe za najkvalitetnije na tržištu. Najbolji pekači i kalupi, kako za mafine, tako i za druge kolače dostupni su u našim maloprodajama svakodnevno. Takođe, sve su popularniji i kalupi za kuglof koji će vaša porodica obožavati.

Odaberite najbolje posuđe prilikom opremanja kuhinje, prikupite najukusnije recepte kojima ćete praviti sočne slatke i slane mafine i uživajte u svakom zalogaju. Mafine i projice možete da degustirate tokom bilo kog obroka, a najbolje od svega jeste što se jednostavno i brzo pripremaju.

Pored maloprodajnih objekata, bavimo se i veleprodajom, pa možemo da vam pomognemo da opremite kuhinju po vašoj zamisli.

Za najdivnije uspomene iz kuhinje uređene po vašoj meri i želji – Sweet Home Port!

Ostavite odgovor