Serviranje predjela na dasci

Serviranje predjela na dasci – Pun ukus koji se pamti Ostavite komentar

Serviranje predjela na dasci postalo je trend tokom 2019. i 2020. godine, a čini se da ne jenjava još uvek.

Reč je o najjednostavnijem vidu posluživanja predjela, pa čak i glavnog jela tokom večere. Idealno je za degustiranje vina, a ovako se najčešće serviraju i poslužuju sirevi, masline, sušeno meso i slično.

Serviranje predjela na dasci idealno je za užurbani način života, a ujedno, hranu možete predivno da servirate i oduševite goste. Spajanjem opojnog ukusa vina i ukusnog sira i mesa nikada ne možete da pogrešite. Sigurno ćete impresionirati prijatelje, naročito one koji uživaju u vinu. Odaberite omiljene ukuse i pripremite predjelo ili večeru za samo nekoliko minuta. Uživajte u posluženju isto koliko i u neprevaziđenim ukusima.

Serviranje predjela na dasci – Koju sve hranu možete da servirate?

Pre nego što započnete serviranje predjela na dasci, razmislite o tome koje ukuse želite da spojite. Uz kvalitetno vino savršeno se uklapaju gotovo sve vrste sira, suvog mesa i naravno masline.

Najpre odaberite meso koje se dobro slaže uz ukus vina, a ujedno i sir koji će upotpuniti užitak. Uz to, uvek možete da dodate sos po želji, ili pak samo senf. Neka to bude dodatno iznenađenje. Ne zaboravite da se zabavljate, jer ovakvo posluženje garantuje kvalitetno provedeno vreme sa prijateljima.

Trudite se da sve na dasci bude lako dostupno i isečeno na zalogaje. Komadi suvog mesa treba da budu idealne debljine – ni previše tanki, ali ni previše debeli.

Pored toga, na dasku za serviranje možete da iznesete i sušeno voće, orašaste plodove, krekere ili baget, kao i hleb sa belim lukom. Veoma su popularne daske za serviranje sa posudama u koje možete da sipate sos.

Kobasice su veoma popularne za serviranje na daskama, jer se idealno uklapaju uz bilo koje vino. S obzirom na to da je vino jako piće, izbegavajte previše začinjeno suvo meso, kao na primer suvo meso sa biberom. U nekim slučajevima, to može da bude previše ukusa istovremeno.

Serviranje predjela na dasci

Govedina se idealno slaže sa starijim crvenim vinom, a ukoliko dodate sušene višnje – ukus će biti neverovatan.

Serviranje predjela na dasci – Večera na tanjiru

Serviranje predjela na dasci, ili večere, vaša je prilika da zablistate u kuhinji. Spajanje naizgled nespojivog i mešanje ukusa itekako mogu da budu zanimljivi.

Daska za serviranje može da bude vaše platno! Izobilje ukusa, boja i različitih namirnica! Najpre odaberite temu, odnosno ono što će da dominira posluženjem i uskladite uz piće.

Iseckajte suvo meso i sireve različitih vrsta. Italijanske salame i francuski sirevi idealna su kombinacija. Pored toga, mislite i o dodacima jelu. Paprika u pavlaci ili kiseli krastavčići idealni su za ovakvu vrstu posluženja. Ne zaboravite ni na kuglice mocarele, koji ne samo da su ukusni, već će i sjajni izgledati prilikom serviranja.

Veoma je poželjno i grilovano ili sveže povrće, a možete da koristite sezonsko. Jednostavno, gotovo šta god da odaberete, ne možete da pogrešite. Dovoljno je da pustite mašti na volju. Posebno je zanimljiv umak od avokada koji možete brzo i lako da pripremite.

Kvalitetne daske za posluženje

Prilikom serviranja neophodno je da pravilno isečete suhomesnate proizvode i sireve na zalogaje. Preporučuje se da koristite profesionalni kuhinjski nož, kao i nož za sir. Njima ćete uspeti pravilno da isečete svaki komad. Ujedno, potreban vam je i kvalitetan mesarski nož, pa prilikom opremanja kuhinje treba da imate u vidu i koji sve kuhinjski dodaci mogu da vam zatrebaju.

Serviranje predjela na dasci

Ukoliko servirate hleb sa belim lukom, oduševiće vas gnječilica za beli luk, a nakon što servirate predjelo, poslužite vino u odgovarajućim čašama. Različite i kvalitetne daske za serviranje predjela ili jela, kao i kompletnu opremu za kuhinju možete da pronađete u maloprodajnim objektima Sweet Home Port. U ponudi imamo sve što vam je potrebno za pripremu najukusnijih jela, kao i za hedonističko serviranje.

Uživajte u najfinijim ukusima i udovoljite kako sebi, tako i svojim gostima.

Kvalitetno posuđe za pravu meru užitka – Sweet Home Port.

Ostavite odgovor