Kutahya činije i šolje Ostavite komentar

Kutahya činije i šolje od keramike ulepšaće vaš enterijer i biti deo svih narednih proslava vašeg domaćinstva.

Kada govorimo o odabiru šolje, najčešće se šolje za čaj i druge tople napitke, biraju na osnovu izgleda. Međutim, manje poznata činjenica jeste da je odabir prave šoljice za čaj podjednako važan koliko i odabir listova čaja. Faktori kao što su veličina šolje i materijal od kojeg je napravljena igraju važnu ulogu i utiču na celokupno iskustvo ispijanja čaja.

Kako odabrati kvalitetnu šolju za čaj i činiju i zašto bi upravo Kutahya linija trebalo da bude vaš izbor otkriva vam online prodavnica Sweet Home.

Kvaliteti adekvatne šolje za čaj

Pre svega, pri izboru šolje vodićete računa o tome da materijal od koje je sačinjen ne bude porozan. Porozno posuđe za tople napitke će ometati ukuse vašeg napitka.

Kutahya činije i šolje

Isto tako, topli napitak bi trebalo da se, u vašoj šoljici, hladni ujednačenim tempom. Recimo, čaj će se u šoljici sa širokim rubom brže ohladiti, dok će uska šolja pomoći u zadržavanju toplote, čineći da se arome duže zadržavaju u njoj. Ako su zidovi šolje tanki, napitak će se hladiti brže, i obrnuto.

Isto tako, keramički materijal će zadržati toplotu duže od stakla.

Gornja ivica šolje trebalo bi da bude tanja, jer će upravo ovo obezbediti lagano i jednostavno ispijanje čaja.

Moramo naglasiti da materijal šolje mora biti bezbedan za upotrebu. Ne preporučuje se ispijanje čaja iz plastične šoljice, jer ona može sadržati BPA (bisfenol A), supstancu koja može ugroziti vaše zdravlje.

Zašto su keramičke činije najbolji izbor?

Odabir činije je takođe podjednako važan za izuzetno dekorisan trpezarijski sto. Kada kupujete činije za posluživanje grickalica i druge hrane, morate voditi računa o nekoliko važnih stvari.

Pre svega, materijal. Kao što je to slučaj sa šoljicama, materijal činije je podjednako važan. Ukoliko u činiji poslužujete hranu koju je neophodno podgrejati, najbolji izbor za vas su keramičke činije. Zašto? Veoma ih je lako podgrejati u mikrotalasnoj pećnici, za svega nekoliko sekundi.

Keramičke činije veoma je lako ’’uklopiti’’ u ostatak vaše trpezarijske postavke. Kutahya činije i šolje dolaze u vedrim, jarkim bojama, koje će uneti dozu svežine i radosti u vaš dom. U činijama ove linije možete poslužiti slane grickalice, voće ili pak konzumirati jutarnji obrok u vidu ovsene kaše i slično.

Kutahya činije i šolje

Činije od keramike su, takođe, veoma jednostavne za održavanje. Pogodne su, kako za ručno pranje, tako i za pranje u mašini za sudove. Pranje u mašini za sudove predstavlja efikasnije, ali i ekološki svesnije rešenje, jer štedi mnogo više vode od ručnog, klasičnog pranja. Nakon pranja i sušenja, one zadržavaju svoj sjaj, te nije neophodno sprovesti nijednu drugu meru održavanja činije.

Kutahya činije i šolje – Gde ih pronaći?

Kutahya posuđe za posluživanje predstavlja veoma kvalitetno posuđe, koje će vam trajati dugi niz godina. Činije iz ove linije možete pronaći u više različitih boja, dizajna, dezena i oblika, kao i u više različitih dimenzija. Bez obzira na to da li vam je neophodna manja ili veća Kutahya činija, možete je pronaći u online prodavnici Sweet Home.

Naša online prodavnica nudi vam veliki izbor izuzetno kvalitetnih keramičkih činija i šolja za čaj ove linije, koje će biti deo svake vaše porodične proslave.

Osim toga, kod nas moćete pronaći i veliki asortiman raznog stonog posuđa, ali i posuđa za pripremu hrane, kao i kuhinjskog pribora i dodataka koji će olakšati pripremu svakog obroka. Posetite naš sajt i pronađite najkvalitetnije kuhinjsko posuđe.

Sweet Home online prodavnica – Za najlepše uređen trpezarijski sto i preukusno pripremljene obroke!

Ostavite odgovor