Pekači za hranu

Pekači za hranu – Za ukusna jela iz rerne! Ostavite komentar

Pekači za hranu neizostavan su deo kuhinjskog posuđa. Predstavljaju metalne, staklene ili keramičke posude koje služe za pečenje mesa, povrća ili pak poslastica u rerni.

Ukoliko ste ljubitelj pravljenja ukusnih ručkova i poslastica u rerni, pekač će vam, sasvim sigurno, biti potreban. Razna istraživanja pokazala su da priprema obroka stimuliše vaša čula i pokreće najkreativnije delove ljudskog mozga.

Odabir pravih sastojaka, pečenje na optimalnoj temperaturi i, često zapostavljane, posude za pečenje, daju rezultat – preukusno jelo koje ostavlja bez teksta. Posude za pečenje imaju dugu istoriju. Tržište je preplavljeno mnogim opcijama koje mogu zadovoljiti sve vaše potrebe. Mogu vam uštedeti vreme neophodno za pripremu obroka, ali dati i posebnu aromu vašem jelu, sve dok ostaju potpuno bezbedne za korišćenje.

Kako biste svoje kulinarske sposobnosti iskoristili na najbolji način, biće vam neophodno i adekvatno posuđe. Osim šerpi, tiganja i plehova, pekači su obavezan deo vaše kuhinje. U narednim redovima, online prodavnica Sweet Home vam otkriva kako da odaberete savršeni pekač za hranu.

Odabir pekača na osnovu materijala

Na domaćem tržištu mogu se pronaći razne vrste pekača za hranu.

Emajlirani pekači najtradicionalniji su izbor. Često dolaze sa poklopcem i metalnim drškama, te su veoma jednostavni za korišćenje. Oblika su elipse, a na dnu se nalaze ispupčeni žljebovi, koji sakupljaju tečnost pri prečenju i sprečavaju zagorevanje. Možete ih koristiti za poklopcem ili bez, u zavisnosti od toga koje jelo pripremate. Ipak, znajte da jela pripremljena sa poklopcem zadržavaju svu aromu unutar pekača i čine se daleko ukusnijim.

Ništa manje popularni su i pekači od keramike ili kombinacije keramike i stakla. Ovakvi pekači u najvećem broju slučajeva ne dolaze sa poklopcem, ali se mogu pronaći u mnogo više veličina i mnogo različitih zapremina. Tako, keramičke pekače možete pronaći i dužine svega 15 centimetara, koji su savršeni za osobe koje žive same ili studente. Otporne su na toplotu do 250 stepeni Celzijusovih i potpuno bezbedni za upotrebu.

Pekači za hranu

Vatrostalni pekači za hranu takođe se često koriste. Posebna pogodnost ovih pekača je upotreba u mikrotalasnoj pećnici, što omogućava lako i brzo podgrevanje hrane. Mogu se koristiti za pripremu hrane, ali i za njeno elegantno serviranje. Isto tako, pogodne su i za čuvanje hrane u frižideru. Upotrebom poklopca, hrana ostaje sveža, u frižideru, i do nekoliko dana.

Osim ovih pekača, koriste se i zemljani pekači, glazirani i neglazirani, kao i razne druge posude ovalnog ili oblika elipse u kojima možete pripremati sve – od najukusnije pizze, preko povrća i mesa, do brownie kolača.

Što teže, to bolje – Pekači za hranu

Kao opšte pravilo, što je teža posuda za hranu, to bolje. Ovo će vam omogućiti da brzo ispečete meso, a toplota će se ravnomernije širiti. Isto tako, debelo dno posude ’’zarobiće’’ sve ukusne sokove u posudi, omogućavajući im da cirkulišu i daju aromu vašem jelu.

Vodite računa o obliku i dimenzijama

Kada su u pitanju pekači za hranu, važno je voditi računa i o veličini i obliku ovih posuda.

Pekači za hranu

Pre kupovine, razmotrite koji će oblik najbolje odgovarati vašim potrebama. Okrugli pekači savršeni su za pripremu poslastica, dok su ovalne bolje za pečenje mesa i povrća u rerni.

Osim toga, uzmite u obzir i veličinu pekača. Ukoliko hranu priremate samo za sebe, možete birati manje pekače ili se odlučiti za set pekača, koji će vam poslužiti u slučaju da se na vašim vratima pojave nenajavljeni gosti. Ako vaša porodica broji više članova, odlučite se za veće obime posuda.

Pekači za hranu

 

Ukoliko ste u potrazi za novim i visokokvalitetnim pekačima za hranu, posetite online prodavnicu Sweet Home. U našoj ponudi možete pronaći vrhunske posude za pečenje hrane, ali i drugi asortiman stonog i kuhinjskog posuđa.

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

 

Ostavite odgovor