Keramičke šolje

4 razloga zašto bi trebalo da koristite keramičke šolje Ostavite komentar

Postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir kada birate savršene keramičke šolje za poklone, ličnu ili profesionalnu upotrebu. Prilikom kupovine, trebalo bi da postavite sebi nekoliko pitanja. Na primer, da li želite da vaše piće duže ostane toplo? Da li uživate u ispijanju kafe sa mlekom? Ili možda isprobavate novi, održivi i ekološki svesniji način života?

Uz mnogo različitih opcija i faktora koje treba uzeti u obzir pri izboru šolje, predstavljamo vam 4 razloga da koristite šolje izrađene od keramičkih materijala.

Keramičke šolje mnogo duže zadržavaju toplotu

Prvi razlog da izaberete šolje napravljene od keramike u odnosu na neki drugi materijal je taj što keramika održava vaše piće toplijim tokom dužeg vremenskog perioda. Pića koja se služe u keramici gube toplotu sporije u poređenju sa šoljama napravljenim od drugih materijala jer je keramika poroznija što znači da se provodljivost u njima odvija sporije. Kondukcija je gubitak toplote kroz direktan kontakt dva materijala, pri čemu je jedan hladniji od drugog. Sam proces provodljivosti usporavaju mali vazdušni džepovi koji se razvijaju u porama keramike, koji deluju kao toplotna izolacija.

Keramičke šolje

Osim provodljivosti, konvekcija, koja znači gubitak toplote kroz vazduh, takođe igra ulogu u hlađenju napitka. U početku se šolja zagreva, sve dok ne izgubi toplotu konvekcijom. Zauzvrat, to dovodi do toga da izvlači više toplote iz pića putem provodljivosti.

U poređenju sa staklom, keramika ima veću specifičnu toplotu, što znači da će staklo gubiti toplotu konvekcijom nešto bržim tempom od keramike. Gubitak toplote konvekcijom se dešava oko 11 procenata sporije sa keramičkom šoljom u poređenju sa staklenom šoljom istog oblika i veličine.

Dakle, ako uživate u dugim sesijama ispijanja kafe sa prijateljima, neka vaša odluka padne upravo na keramičku šolju!

Vaša pića jednostavno imaju bolji ukus

Svako od nas ima određenu percepciju kada su u pitanju standardi kvaliteta pića koje konzumiramo. Bez obzira da li nam je obraćamo pažnju na to ili ne, važnost šolje ili čaše koju koristimo da konzumiramo naše piće uveliko doprinosi ovoj percepciji.

Keramičke šolje

Uživanje u napitku znači uživanje u ukusu, ali i teksturi, udobnosti i ukupnoj estetici šolje koju koristimo. Ne postoji druga posuda koja tako savršeno stoji u vašoj ruci kao keramička šolja. Sve ovo vreme možda ste mislili da je šolja od nerđajućeg čelika savršena šolja za vaše piće. Istina je zapravo da dugoročno nije dobra za vaše opšte zdravlje. To je zbog njegovog sloja hrom-oksida (što čini čelik „nerđajućim“) koji apsorbuje sav sapun, maziva za proizvodnju i druge komponente održavanja i proizvodnje ovakve šolje.

Keramičke šolje su ekološki prihvatljiviji izbor

Sa napretkom tehnologije koja omogućava lakši pristup svemu što želimo da znamo. Ljudi su počeli da postaju sve svesniji o tome kako doprinose životnoj sredini. Ako koristite plastične, papirne ili stiroporne čaše, trebalo bi da razmislite o prelasku na keramičke šolje, jer uprkos tome što keramička šolja oduzima više energije i resursa za stvaranje, stiropor i plastične čaše nisu biorazgradivi.

Šolja napravljena od keramike iznenađujuće nije toliko teška kao druge vrste šolja. U poređenju sa šoljama od nerđajućeg čelika, one su daleko lakše. Kada se proizvode u velikim količinama, najmanji deo unce između težine šoljica može doprineti povećanju resursa za njihovo otpremanje. Dodatna radna snaga, resursi i upotreba energije, kao što je gas za kamione i brodove, negativno doprinose zaštiti životne sredine. Prema tome, šolje od keramike zaista predstavljaju ekološki najbolji izbor!

Može biti odličan marketinški alat ili odličan poklon

Bez obzira da li ste kompanija koja želi da poveća svest o brendu ili neko ko traži savršeni suvenir za poklon, keramičke šoljice su pravo rešenje.

Keramičke šolje vam omogućavaju da svojim gostima ili primaocu poklona date jedinstveni suvenir koji će ih podsetiti na vaš događaj ili brend svaki put kada ga vide.

Keramičke šolje

Osim toga, kada tražite savršeni poklon za slavu ili pak useljenje, odaberite upravo šolje od keramike. Možete ih pronaći u raznim zapreminama, bojama i dizajnu.

Online prodavnica Sweet Home nudi vam najlepše keramičke šolje u vedrim bojama, savršene za proleće i toplije vreme koje nam predstoji!

Ostavite odgovor