Plehovi za kolače

Plehovi za kolače – Za savršene poslastice! Ostavite komentar

Plehovi za kolače spadaju u kategoriju najčešće korišćenog kuhinjskog posuđa, naročito kada dođe sezona slavlja i praznika.

Bez obzira na to da li imate iskustva u pripremanju ukusnih kolača i torti ili ne, sasvim sigurno ste barem jednom u životu probali da napravite neku poslasticu. Najčešće nam je za ovakav ’’poduhvat’’ neopodno nekoliko posuda za mešanje sastojaka, mikser, rerna, špatulice, ali i plehovi za kolače.

Kako bi kolačići bili pripremljeni na najbolji način, veoma je važno birati kvalitetne plehove. Zapamtite, loše potrošen novac zapravo je bačen novac. Dakle, kupovinom loših ali i jeftinih posuda za pečenje sasvim sigurno nećete uštedeti novac. Naprotiv, bacićete ga! Kvalitet mora biti na prvom mestu, kako bi vam pleh ili drugi pekač potrajao više godina i ostao u istom obliku u kakvom ste ga i nabavili.

Prodavnica Sweet Home vam otkriva kako odabrati najbolje i najkvalitetnije plehove i posude za pečenje najukusnijih kolača i torti.

Plehovi za kolače moraju biti izrađeni od kvalitetnih materijala

Za razliku od nekih ranijih vremena, prethodnih godina zaista se poboljšao kvalitet materijala od kojeg se izrađuju tepsije, kalupi i plehovi za pripremu kolača i drugih poslastica.

Plehovi za kolače

Sada se na domaćem ali i svetskom tržištu mogu pronaći kalupi od materijala koji sprečava lepljenje prilikom pečenja, kao i kalupi sačinjeni od silikona.

Mnogi proizvođaći svakodnevno unapređuju i prave posuđe za pečenje sa obodom i dnom za kojeg se kolači, kakvi god bili, neće zalepiti i iz kojih se oni veoma jednostavno vade. Ovakve površine su veoma lake i jednostavne za čišćenje i pranje. Samim tim, i njihovo održavanje je jednostavnije, te mogu potrajati dugi niz godina.

Kako se održavaju plehovi za kolače sa nelepljivim površinama?

Kao što smo već i naglasili, većina standardnih plehova za kolače dolazi sa posebnim premazima i nelepljivim površinama.

Plehovi za kolače

Njihovo održavanje je zaista veoma jednostavno. Ipak, neophodno je pratiti određena pravila, kako bi oni ostali u vašem vlasništvu desetak i više godina.

Kada koristite ovakve posude, vodite računa da izbegavate korišćenje metalnog kuhinjskog pribora, kako ne biste izgrebali površinu. Isto tako, ne smete koristiti agresivnu kuhinjsku žicu, jer njome takođe možete narušiti integritet same posude, odnosno pleha.

Savetuje se ručno pranje ovakvih posuda, iako na mnogima od njih piše da se mogu prati i u mašini za pranje posuđa.

Za održavanje čistoće plehova koristite toplu vodu sa tečnim deterdžentom za sudove i sunđerom. Veoma je važno ne koristiti abrazivna sredstva, kao ni grubu stranu sunđera.

Da li su silikonski kalupi i plehovi za kolače dobar izbor?

Silikonski kalupi su jedna od novijih inovacija kada je kuhinjsko posuđe u pitanju. U pitanju je veoma savitljiv i gladak materijal, koji veoma podseća na gumu.

S obzirom na to da ne zahtevaju upotrebu papira za pečenje, ulja, brašna niti bilo čega drugog, oni donose i ogromnu uštedu vašem domaćinstvu. Ovo je veoma važno naročito za vreme praznika, kada su troškovi domaćinstva svakako veći.

Silikonski kalupi zahtevaju oprez prilikom pečenja, jer ne provode toplotu toliko dobro kao što to čine klasični plehovi. Silikonski pleh je neophodno spustiti na metalni i prilagoditi temperaturu pečenja.

Ova vrsta plehova se može pronaći u raznim oblicima, bojama i dimenzijama, što ih čini veoma atraktivnim, pogotovo ukoliko u vašem domaćisntvu ima dece. Deca će se rado priključiti pravljenju kolača!

Plehovi za kolače

Dakle, silikonski plehovi jesu pametno rešenje, jer ne zahtevaju posebno održavanje (moguće ih je prati u mašini za sudove i koristiti u mikrotalasnoj pećnici), cena nije skupa, a donose i uštedu novca.

Prilikom kupovine plehova za kolače uvek bi trebalo voditi računa o materijalu od kojih su izrađeni. U prodavnici Sweet Home možete pronaći širok izbor najkvalitetnijih plehova obloženim glatkim premazom, koji omogućava brzo dostizanje željene temperature. Posetite naš sajt i uverite se u kvalitet koji vam nudimo!

Ostavite odgovor