Tiganji

Tiganji za pripremu hrane – Kako napraviti pravi izbor? Ostavite komentar

Tiganji su neizostavan deo svake kuhinje, te je priprema hrane u današnje vreme gotovo nezamisliva bez ovog posuđa.

Brza i jednostavna priprema ukusnih jela bila bi praktično nemoguća bez upotrebe tiganja. Upotreba ovog posuđa pruža nam neverovatne mogućnosti za kuvanje omiljenih jela u udobnosti doma.

Čak i apsolutni početnici u kuvanju znaju da je tiganj savršen izbor za brzo prženje, dinstanje i pečenje namirnica, kako bi se dobio preukusan obrok.

U zavisnosti od toga šta želite da pripremite, biraćete i oblik tiganja. U savremeno doba postoje različite vrste tiganja, koji imaju razne namene – od spremanja palačinki do grilovanja povrća. S obzirom na to, ponekad može biti teško snaći se u moru različitih oblika, dimenzija i zapremina tiganja.

Prodavnica Sweet Home vam otkriva kako da odaberete tiganj koji će savršeno odgovarati vašim potrebama.

Tiganji za grilovanje namirnica

Tiganji za grilovanje su savršen izbor za osobe koje žele brz, ali i zdrav ručak sa minimalnim unosom masti. Kako nismo svi u prilici da pripremimo jela sa roštilja od kuće, gril tiganj je savršeno rešenje.

Na gril tiganju možete pripremiti sočne ćevape ili burgere, kao i zdravu piletinu bez masnoće i dodatnog nereda. Osim toga, ljubitelji povrća znaju koliko je ono ukusno kada se griluje na ovakvom tiganju.

Tiganji

Ono što je zajedno većini gril tiganja jeste debelo dno. Ono je neophodno za brzo zagrevanje i održavanje temperature tokom pripreme obroka.

Kada koristite gril tiganj, veoma je važno da se on dobro zagreje. Jedino na taj način možete dobiti ukus roštilja, ali u kućnim uslovima i bez imalo muke. Osim toga, vodite računa o količini ulja koju koristite prilikom pečenja u ovakvom tiganju. Naime, dovoljno je blago ga premazati četkicom natopljenom uljem. Namirnice nikako ne smeju ’’plivati’’ u ulju.

S obzirom na to da je u toku post pred Božić, u ovakvom tiganju možete napraviti preukusne dodatke glavnim jelima, kao što je grilovano povrće. Kada grilujete povrće poput paprike, patlidžana ili tikvica, vodite računa da ih sečete deblje, kako se ne bi prepeklo. Osim toga, povrće bi trebalo soliti uvek nakon grilovanja, jer so može izazvati izdvajanje vode i gubitak arome samog povrća.

Kako se koristi duboki tiganj?

Jedna od najpraktičnijih vrsta tiganja jeste upravo duboki tiganj. On pruža zaista najviše mogućnosti za pripremu hrane.

Tiganji

Iako ga mnogi poseduju, nije svima najjasnije kako se upotrebljava ova vrsta tiganja.

U njemu je moguće pripremiti jela kao što su rižoto, određene vrste pasti, ili pak sos za dodatak kuvanom jelu. Osim toga, oni su savršeni i za podgrevanje ručka, što dodatno štedi vaš novac, ali i energiju.

Kada spremate hranu u dubokom tiganju, vodite računa o tome da ga ne nalijete previše. Previše tečnosti može uzrokovati prosipanje i učiniti da jelo pokipi. Odlučite se za srednju temperaturu na kojoj ćete krčkati omiljena jela. Na taj način, nema bojazni od ’’nezgoda’’ u kuhinji.

Gde pronaći najkvalitetnije tiganje za pripremu ukusnih jela?

Ukoliko vam je neophodan novi tiganj za grilovanje ili nešto dublji tiganj za pripremu kuvanih jela, širok izbor čeka vas u prodavnici Sweet Home.

Naša prodavnica nudi vam samo najkvalitetnije proizvode za kuću i kuhinju, među kojima se nalaze i tiganji.

Tiganji

Nudimo vam granitne tiganje napravljene od visoko kvalitetnog aluminijuma, sa čvrstim granitnim nelepljivim premazom. Tiganji koje možete pronaći u našoj ponudi premazani su kvalitetnim netoksičnim i nelepljivim premazima, kako bi vam omogućili jednostavnu i brzu pripremu veoma zdravih obroka. Nećete morati da brinete o tome da li se oslobađaju štetne materije tokom kuvanja, kao što je to slučaj kod nekvalitetnih tiganja. To nikada više neće biti vaš problem!

Posetite našu internet prodavnicu i uverite se u kvalitet koji vam nudimo!

Ostavite odgovor