Posude za odlaganje hrane

Posude za odlaganje hrane – Uvek svež obrok Ostavite komentar

Posude za odlaganje hrane omogućavaju ne samo čuvanje hrane u domu, već i veoma praktičan način da uvek sa sobom imate zdrav obrok za poneti.

Tokom praznika priprema se veća količina hrane, ali neretko ostane i višak. Kako rasipanje i bacanje hrane nikada nije poželjno, neophodno je pripremljena jela adekvatno upakovati da bi zadržala svežinu. Posude za odlaganje hrane mogu da se koriste kako za čuvanje pripremljenih jela, tako i za čuvanje namirnica, začina, testenina i slično.

Ujedno, možete da odaberete posudu napravljenu od stakla ili kvalitetne plastike, shodno vašim potrebama i preferencijama. Imajte na umu da kvalitetna plastika neće poprimati mirise hrane vremenom, pa ćete moći da je koristite više puta.

Danas su dostupne i izuzetno praktične posude sa pregradama, pa možete istovremeno sa sobom da ponesete više različitih jela koja se neće mešati. Imajte uvek zdrav, domaći obrok sa sobom.

Kada sve mogu da se koriste posude za odlaganje hrane?

Posude za odlaganje hrane neophodne su svakom domaćinstvu. Bilo da želite da upakujete hranu i ostavite je u frižideru ili zamrzivaču ili, pak, da ponesete obrok sa sobom, ovakve posude su pravi spas! Ujedno, čuvanje namirnica koje se kupuju na meru, najjednostavnije je u ovakvim posudama. Takođe, možete da koristite i teglice, u zavisnosti od toga na šta ste navikli ili šta smatrate praktičnijim rešenjem.

Pakovanje namirnica posle obroka. Ostatke hrane ne bi trebalo da bacate, jer uvek možete da ih pojedete kasnije tokom dana ili sutradan. Obrok premestite u posudu za odlaganje hrane i ostavite je u frižideru ili zamrzivaču. Imajte na umu da će hrana zadržati svežinu u posudi ukoliko je odložite najkasnije dva sata nakon što se ohladi. Takođe, pre odlaganja hrane, budite sigurni da je jelo ohlađeno i nemojte ga stavljati u frižider i zamrzivač dok je vruće.

U frižideru. Vazduh najviše cirkuliše u delu vrata frižidera. Ukoliko želite da produžite svežinu jela, čuvajte ga na polici, a ne u vratima. Takođe, nemojte da prepunite police frižidera, jer vazduh mora da cirkuliše oko posude kako bi se ravnomerno hladila.

Jelo za poneti. Posude za odlaganje hrane omogućavaju vam da se hranite zdravo uvek i svuda. Veoma jednostavno i praktično ponesite obrok sa sobom i jedite domaću hranu gde god da se nalazite.

Posude za odlaganje hrane

Uvek spremni za jelo. Posebno su popularne posude sa priborom, jer omogućavaju i nošenje escajga. Ujedno, hranu možete brzo i lako da ugrejete i mikrotalasnoj pećnici.

Nepropusne i prozirne posude idealne su za čuvanje ostataka obroka. Njihovi poklopci će sprečiti širenje mirisa i očuvaće svežinu namirnica.

Plastične ili staklene – Koje posude za odlaganje hrane odabrati?

Posude za odlaganje hrane moguće je naći u različitim materijalima, ali najčešće se koriste plastični i modeli od kaljenog stakla.

Plastične posude svakako su najjednostavnija i najpristupačnija opcija za odlaganje hrane. Kvalitetna plastika sa adekvatnim poklopcima učiniće da namirnice uvek budu sveže.

Plastične posude od BPA free plastike mogu dugo da se koriste, ali ukoliko ih često stavljate u zamrzivač ili mikrotalasnu pećnicu, svakako da će vremenom omekšati. Ipak, plastične posude su najpraktičnije za nošenje namirnica u školu ili na posao, jer su lakše od staklenih.

Staklene posude za odlaganje hrane svakako su dugotrajnije. Zapravo, njih možete da koristite sve dok ne dođe do fizičkog oštećenja, odnosno loma. Možete ih neprestano zagrevati i nikada neće promeniti svoj oblik. Prikladne su kako za toplu, tako i za hladnu hranu.

Kada je reč o praktičnosti posuda, oba modela su podjednako efikasna. U tom slučaju, trebalo bi da obratite pažnju na oblik posude. Naime, u frižider je jednostavnije složiti četvrtaste modele od kružnih, jer zauzimaju manje mesta.

Tegle možete da koristite za skladištenje začina ili testenine, a razne boje složene u kuhinji mogu da predstavljaju i svojevrsni ukras.

Uvek svež i zdrav obrok za poneti

Staklene i plastične posude u kojima možete da odlažete hranu su prekopotrebne svakom domu. Kompanija Sweet Home Port samo za vas izdvaja najkvalitetnije i najpraktičnije modele koji možete da koristite kako kod kuće, tako i za pakovanje hrane za poneti.

Posude za odlaganje hrane

U ponudi imamo staklene tegle sa plastičnim i metalnim poklopcima idealnim kako za čuvanje kafe i šećera, tako i za testenine, začine, pirinač i druge prehambene namirnice.

Ujedno, veliki broj činija za skladištenje hrane, kako staklene, tako i posude od kvalitetne plastike, deo su naše ponude. Izdvajamo se po ponudi posuda prestižnog brenda Luminarc, veoma popularnog u Evropi.

Posetite naš sajt ili odaberite modele u našim maloprodajnim objektima.

Sve za funkcionalnost vaše kuhinje – Sweet Home Port.

Ostavite odgovor