Posuđe za indukcionu ploču

Posuđe za indukcionu ploču – Kvalitet i brzina pripreme obroka za celu porodicu Ostavite komentar

Posuđe za indukcionu ploču namenjeno je pripremi hrane na indukcionim pločama i predstavlja savremeno i moderno rešenje za sve kuhinje.

Indukcione ploče se sve češće koriste u kuhinjama širom sveta. Poznate su kao veoma efikasne i po tome što štede energiju, ali i vreme. Ipak, da biste iskusili pun potencijal ovakvog šporeta, neophodno je da imate adekvatno posuđe za indukcionu ploču.

Dokazano je da voda u posudi koja se zagreva na indukcionoj ploči proključa dva puta brže nego na keramičkoj. Jasno je da su mnogo snažnije, što se i podrazumeva s obzirom na to da je reč o modernoj i revolucionarnoj tehnologiji.

Šta je indukciona ploča?

Poslednjih godina, upotreba indukcione tehnologije u procesu pripreme hrane, odnosno kuvanja, postala je izuzetno popularna. Reč je o veoma efikasnim pločama koje zadržavaju toplotu. Osim toga, značajno i skraćuju vreme kuvanja, jer proizvode neverovatnu toplotu za kratak vremenski period.

Tradicionalne, plinske ili električne ploče, zagrevaju se nezavisno, dok indukciona ploča koristi magnetnu energiju koju stvara električna energija, odnosno struja.

Magnetna energija se povezuje sa vašom posudom i pretvara je u izvor toplote. To je veoma efikasan i siguran način pripreme hrane.

Ipak, treba da imate u vidu da se magnetna energija postiže samo kada se stvori takozvani „krug“ postavljanjem posude na ploču za kuvanje. To je jedan od razloga zašto vam je potrebno adekvatno posuđe za indukcionu ploču.

Još jedna od prednosti korišćenja indukcione ploče, pored jednostavnog i brzog kuvanja, jeste i način čišćenja. Redovno je održavajte i uvek će izgledati besprekorno.

Kakvo mora da bude posuđe za indukcionu ploču?

Najbolje posuđe za indukcionu ploču napravljeno je od crnih metala, poput nerđajućeg čelika ili livenog gvožđa. Ostale vrste posuđa, poput bakarnog, aluminijumskog, staklenog ili keramičkog, neće odgovarati ploči osim ukoliko njihovo dno nije dizajnirano tako da bude pogodno za sprovođenje energije.

Danas, mnoge šerpe se proizvode tako da njihovo dno odgovara indukcionoj ploči, jer sadrži čelik ili gvožđe na dnu.

Posuđe za indukcionu ploču

Jednostavnim korišćenjem magneta možete da „testirate“ da li je posuđe odgovarajuće. Uzmite magnet i ukoliko se on zalepi za posudu, sigurno je odgovarajuća i može se efikasno koristiti.

Postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom kupovine posuđa.

Dimenzije. Da li dimenzije posuda odgovaraju veličini indukcione ploče? Iako mnoge ploče imaju fleksibilne grejne površine i posudu je moguće postaviti bilo gde, neke od njih su dizajnirane tako da funkcionišu drugačije. Pre kupovine, uverite se u to koja veličina posude vam najviše odgovara ukoliko nemate indukcionu ploču sa fleksibilnom grejnom površinom.

Boje. Posude za indukcionu ploču ne bi trebalo da budu bojene. Ukoliko posuda ima boju na dnu, sprovođenje toplote biće neefikasno.

Ravna osnova. Ukoliko je dno posude ravno, biće bolja raspodela toplote. U suprotnom, magnetna energija će se stvarati samo na delovima posude koji prijanjaju na površinu ploče. Neke od posuda imaju takozvane „uzorke“ na dnu, a one su najbolje za kuvanje na indukcionoj ploči.

Indukcione ploče mogu značajno da vam olakšaju proces pripreme obroka, kao i da ga ubrzaju. Da biste iskoristili njihov potencijal u potpunosti, važno je posedovanje odgovarajućeg posuđa.

Kvalitetno posuđe za indukcionu ploču

Prilikom opremanja kuhinje, važno je posvetiti pažnju pažljivom odabiru posuđa. Sudovi za pripremu hrane zasigurno su nešto u šta treba investirati, jer ono je napravljeno tako da traje.

Brendovi posuđa za indukcionu ploču koji se izdvajaju po svom kvalitetu svakako su Metalac i Risoli.

Posuđe za indukcionu ploču

Metalac posuđe za indukcionu ploču od čelika sa troslojnim nelepljivim PTFE granitnim premazom, olakšaće vam proces pripreme hrane i učiniti je nezaboravnom.

Možda najpoznatije posuđe za indukcionu ploču, svakako je Risoli. Posuđe Risoli ima izuzetne linije indukcionih lonaca i šerpi. Dno omogućava neverovatnu toplotnu provodljivost, a samim tim dovode do značajne uštede energije. Risoli posuđe ima dno debljine čak do 7 milimetara i otporno je na ogrebotine i koroziju.

Kompanija Sweet Home Port u svojoj ponudi ima sjajna rešenja kako za serviranje hrane, tako i za njenu pripremu. Kvalitetno stono posuđe, ali i opremu za kuvanje, posude za čuvanje hrane, čaše i escajg možete da pronađete u našim objektima maloprodaje i veleprodaje. Posetite nas i opremite kuhinju baš onako kako ste oduvek želeli.

Ostavite odgovor