Šoljice za kafu

Šoljice za kafu – Za potpuni užitak u ispijanju omiljenog napitka! Ostavite komentar

Šoljice za kafu dolaze u velikom broju oblika, veličina i prave se od različitih materijala. U skoro svakoj kuhinji i svakom domaćinstvu možete pronaći standardne šolje za kafu od keramike, sa drškom i eventualnom tacnicom. Ipak, na tržištu možete i pronaći velike, metalne putne šoljice sa poklopcima. Uzimajući sve ovo u obzir, kako se odlučiti za adekvatne šolje za kafu koje će odgovarati vašim potrebama? Šta tražiti u šoljici za kafu?

Pre svega, u obzir morate uzeti četiri bitna elemenata kada birate šolju za kafu, a to su: odgovarajuća veličina, materijal od kojeg je napravljena, celokupan dizajn šoljice i tip poklopca ili tacnice.

Zbog prevelike raznolikosti opcija, izbor prave šolje za kafu nije lak zadatak. Prodavnica Sweet Home vam predstavlja nekoliko načina za sužavanje opcija i odabir najbolje šoljice za kafu za vas.

Razmislite o tome na koji način planirate da koristite šoljicu za kafu

Pre nego što kupite svoju sledeću šoljicu za kafu, razmislite o tome kako planirate da je koristite.

Postavite sebi nekoliko pitanja. Gde planirate da koristite šoljicu? Da li ćete iz nje piti samo i isključivo kafu ili i druge tople napitke? Koliko kafe planirate da pijete iz nje?

Šoljice za kafu

Ako planirate da koristite šolju kod kuće, možda vam neće biti potrebna velika šolja sa poklopcem. Međutim, karakteristike ovakve šolje mogu vam biti neophodne kada putujete sa šoljicom vruće kafe u automobilu.

Takođe, trebalo bi da uzmete u obzir vrste kafe i drugih toplih napitaka koje planirate da pripremate u šoljici. Ako imate tendenciju da mešate druge sastojke u kafu (kao što je mleko) možda će vam trebati visoka šolja veće zapremine.

Količina kafe koju pijete takođe može uticati na vašu odluku. Određeni ljudi konzumiraju svega 50ml kafe, za šta im je dovoljna mala šoljica, dok drugi konzumiraju i do 150ml kafe odjednom. U zavisnosti od svojih potreba birajte i šoljice za kafu.

Odaberite šoljice za kafe adekvatne veličine

Kao što smo ranije i naglasili, šolje za kafu dolaze u raznim oblicima i veličinama. Jedno od prvih razmatranja prilikom odabira šolje jeste njena veličina. Standardne šolje za kafu mogu imati od 100 do 400 mililitara zapremine. Dakle, u njima možete pripremati sve vrste kafa – od esspreso kafe do dalgone. Dakle, izbor je na vama.

Ukoliko planirate da šoljice koristite isključivo kod kuće, standardne veličine istih biće vam sasvim dovoljne. Kod kuće uvek možete dopuniti šoljicu kafom ili drugim toplim napitkom.

Ipak, ako vam je neophodna šoljica za put, biće vam potrebna veća veličina. Tada birajte veće šolje čija zapremina prelazi pola litre tečnosti.

Veoma je važan i materijal od kojih je sačinjena šoljica za kafu

Još jedna važna stavka o kojoj bi trebalo voditi računa prilikom kupovine svakako je materijal same šoljice.

Većina standardnih šoljica koje su dostupne na našem tržištu sačinjene su od kvalitetnog porcelana i keramike. Ipak, sve popularnije postaju i šoljice od borosilikat stakla za tople ili hladne napitke. Ovakve šoljice su otporne na visoke temperature i udarce. Ovo je posebno staklo, veće čvrstoće i izdržljivosti. Osim što su veoma praktičan izbor, one vam pružaju i mogućnost da u svakom trenutku vidite ono što pijete. Stoga su i estetski izuzetno interesantan izbor.

Šoljice za kafu

 

Ipak, porcelanske šoljice za kafu uvek će sa sobom nositi određenu draž. One se najčešće kupuju u kompletima, te su pogodne za upotrebu više ljudi. Najčešće ih pronalazite u kompletima od 2 porcelanske šolje ili šest šoljica. Osim toga, one uglavnom dolaze sa tacnama koje upotpunjuju njihov izgled. Karakteriše ih vrhunski kvalitet i sjaj, kao i mogućnost upotrebe u mikrotalasnoj pećnici i mašini za suđe.

Šoljice za kafu

Bez obzira na to da li više volite minimalistički izgled šoljica od specijalnog stakla ili tradicionalne porcelanske šoljice, u prodavnici Sweet Home možete pronaći šoljice vrhunskog kvaliteta. Posetite nas i pronađite vaše nove šoljice za kafu.

Ostavite odgovor