Čaše za šampanjac

Čaše za šampanjac Ostavite komentar

Ispijanje iz čaše za šampanjac obično označava slavljenički trenutak. Možda je u pitanju rođendan najbližeg člana porodice? Ili pak proslava godišnjice braka? Uvek postoji izgovor da se popije čaša vrhunskog penušavog pića!

Iako je šampanjac ranije bio rezervisan isključivo za aristokratiju i više društvene slojeve, danas to, na sreću, nije slučaj. Moderno doba donelo nam je ogroman izbor penušavih vina i šampanjca. Kako su sada ova alkoholna pića sve više raznovrsnija, tako i izbor čaša za šampanjac postaje raznovrsniji i širi. Postoji mnogo različitih vrsta čaša za ovo piće. Kao i čaše za vino, tako se i oblici čaša za šampanjac i stilovi razlikuju u zavisnosti od proizvođača i vrste šampanjca.

Staklene čaše za penušava vina i dalje su najpopularniji izbor većine ljudi, stoga vam predstavljamo kako da odaberete savršene čaše za šampanjac.

Odredite budžet koji ste spremni da izdvojite za čaše za šampanjac

Pre nego što krenete u potragu za savršenim čašama za šampanjac, odredite koliko ste novca spremni da izdvojite za njih.

Čaše za šampanjac

Na domaćem i stranom tržištu dostupne su vam različite varijante i vrste čaša za šampanjac, sa različitim cenovnim rangom.

Ukoliko ipak imate manji budžet, a i dalje želite veoma kvalitetne čaše za šampanjac, neka vaš izbor bude staklo. Staklene čaše odaju utisak večne elegancije, a njihovo održavanje je veoma jednostavno. Svaki vaš slavljenički momenat biće obeležen veoma elegantnim čašama u minimalističkom i svedenom stilu ukoliko se odlučite za prozirne staklene čaše sa stopom.

Dakle, pre svega je važno odrediti budžet neophodan za kupovinu čaša za šampanjac. Luminarc kompanija u svojoj ponudi ima viskokvalitetne čaše za penušava vina sa stopom, izrađene od prozirnog stakla, sa detaljima ili bez. Ono što je posebno privlačno kada su Luminarc čaše u pitanju jeste njihova cena. Po veoma pristojnoj ceni dobićete kvalitet kakav niste ni očekivali!

Odaberite model čaša prema vašem ukusu

Uska čaša za šampanjac biće najpopularniji oblik ovog stonog posuđa. Izgleda veoma elegantno i ima dugu dršku, koja omogućava lako držanje u ruci.

Kada pomislite na čašu za šampanjac, verovatno ćete pomisliti upravo na ovakav stil čaše, jer je upravo on najprepoznatljiviji.

Izduženi oblik pruža vam dobru proporciju i jednostanvo konzumiranje ovog alkoholnog pića. Duga drška uske čaše omogućava vam da ruku držite upravo na njoj, umesto na samoj čaši, kako se vaše vino ne bi prebrzo zagrejalo. Osim toga, na ovaj način ne dolazi do mrlja na samoj čaši i ostavljanja otisaka prstiju.

Čaše za šampanjac

Pored uskih, dugih čaša, još jedan popularan oblik jesu čaše u obliku lale. Razlikuju se zbog uskog vrha i šire posude u koju se sipa šampanjac. Kada konzumirate šampanjac iz ovakve čaše, trik je da se ona napuni samo do najšire tačke. Zašto? Ovakav stakleni oblik zadržava arome unutar posude, što daje piću mnogo bolji ukus, a vama pruža daleko lepše iskustvo ispijanja ovog pića. Kao i klasična čaša za šampanjac i ova dolazi sa dugom drškom i stopom, što olakšava konzumiranje ovog pića.

Čaša za šampanjac u obliku kupe je tradicionalniji oblik ovakvih čaša. Često se naziva i oblikom ’’stare škole’’. Iako vam ne dozvoljava da uživate u gledanju mehurića koji čine penušavo vino specifičnim, ovo je prilično sofisticiran način za ispijanje šampanjca.

Kupujte od proverenih proizvođača ili iz pouzdanih prodavnica

Čaše za šampanjac bi uvek trebalo kupovati samo iz sigurnih i pouzdanih prodavnica posuđa.

Prodavnica Sweet Home vam nudi isključivo kvalitetne čaše za šampanjac, renomiranih kompanija, kao što je Luminarc. Iskustvo konzumiranja šampanjca trebalo bi da bude zaista nezaboravno, a uz Luminarc čaše to će i postati!

U našoj ponudi možete pronaći veliki asortiman stonog posuđa ovog, ali i drugih renomiranih brendova. Posetite našu online prodavnicu i pronađite posuđe koje će ulepšati vaš enterijer.

 

Ostavite odgovor