Čaše za viski

Čaše za viski – Sve što treba da znate pri izboru Ostavite komentar

Čaše za viski najbolji su izbor za konzumaciju ovog žestokog alkoholnog pića.

Viski predstavlja žestoko alkoholno piće, koje se strogo reguliše širom sveta. Tako postoje mnoge klase i vrste, ali i određene karakteristike koje ih objedinjuju – fermentacija zrna, destilacija i starenje u drvenim bačvama.

Bilo da ste dugogodišnji poznavalac viskija ili samo uživate u finim alkoholnim pićima, pravo stakleno posuđe je ključno za istinski doživljaj ovog pića. U viskiju možete uživati u raznim čašama, a za razliku od vina, ne morate da koristite različite čaše za različite vrste viskija. Bilo da se radi o malt viskiju, tradicionalnom viskiju, kanadskoj verziji ili burbonu, čaša koju koristite je deo iskustva.

Online prodavnica Sweet Home vam predstavlja nekoliko razloga da pijete ovo alkoholno piće iz prave čaše za viski.

Upotrebom čaše za viski poštujete umetnost pravljenja viskija

Oni koji se bave destilacijom viskija, reći će vam da to predstavlja formu umetnosti. Zanatlija koji se ovim bavi, stvara viski, koji potom sazreva u buretu, često dugi niz godina. Na kraju procesa, imamo oduševljenje konačnim rezultatom.

Čaše za viski

Stoga, svoj viski ni u kom slučaju ne bi trebalo biti iz čaše za vino ili neke druge čaše, već isključivo iz staklene posude namenjene ovom žestokom piću. Trebalo bi poštovati zanat, tako što ćete u potpunosti uživati u krajnjem proizvodu. Takođe, više ćete uživati uz odgovarajuću čašu, jer dobijate potpuno iskustvo ukusa, uživajući u svim aromama.

Čaša za sok, vodu ili vino nikada ne može biti odgovarajuća zamena pravoj viski čaši.

Veličina čaše je važan aspekt!

Čaša za viski često se naziva i niskom čašom ili širokom čašom. To je u sušitini kratka čaša, sa širokim postoljem i telom. Idealan kapacitet je 300 mililitara. Ovo je savršena veličina za viski, bilo sa ledom ili bez njega.

Kako biste u potpunosti uživali u ovom alkoholnom napitku, neophodno je sipati manje pića, umesto više. Na taj način, uživate u umetnosti zvanoj viski na pravi način!

I oblik čaše za viski morate uzeti u obzir

Kratka čaša sa debelim dnom i širokim obodom omogućava vam da uživate u aromama viskija, bilo da je čist, sa ledom ili u koktelu.

Čaše za viski

Tanje, uže čaše mogu predstavljati problem ispijanju ovog alkoholnog pića. Stoga, birajte klasične čaše, jer upravo one omogućavaju prodor svih aroma.

Klasična čaša za viski omogućava ispijanje napitka sa ledom

Najbolje čaše za viski imaju široke i debele osnove. Postoji nekoliko razloga koji ove posude čine idealnim. Prvo, ako uživate u viskiju sa ledom, debelo dno će duže držati vaš viski hladnim i sprečiti brzo otapanje leda. Isto važi i ako više preferirate kamenje za viski, jer staklo je loš provodnik toplote, pa će viski duže ostati hladan. Široki otvor takođe vam omogućava da ga lako napunite ledom.

Čuvajte svoj viski u dekanteru, pred posluživanje

Čuvanje žestokih pića pred posluživanje idealno je u posudama namenjenim ovoj svrsi – u dekanterima.

Iako se često vezuju samo za vino, dekanteri služe i za čuvanje viskija. Za razliku od vinskih posuda, dekanteri za viski dolaze sa čepom, koji čuva njihovu svežinu i zadržava aromu unutar posude.

Za potpuno uživanje u viskiju jednostavno sipajte svoje piće iz dekantera u čašu za viski i prepustite se aromama!

Prodavnica Sweet Home u svojoj ponudi ima veliki izbor dekantera za žestoka pića, ali i čaša za viski, vino i druge alkoholne ili bezalkoholne napitke. Osim toga, kod nas ćete pronaći i asortiman najrazličitijeg stonog posuđa, kuhinjskog pribora i dodataka neophodnih svakoj kuhinji.

Posetite naš web shop i pronađite predivne kristalne dekantere i najkvalitetnije staklene čaše za viski već danas!

 

 

Ostavite odgovor