Luminarc posude za vakuumom

Luminarc posude sa vakuumom Ostavite komentar

Luminarc posude sa vakuumom predstavljaju savršeno rešenje za čuvanje i odlaganje vaše pripremljene hrane.

Rasipanje, kvarenje i bacanje hrane veliki je problem. Trećina sve proizvedene hrane na globalnom nivou odlazi u otpad. Nažalost, sa ovim problemom susrećemo se i u Srbiji. Naime, prosečna porodica u našoj državi, prema raznim istraživanjima, baci i do 140 kilograma hrane godišnje. Ovi podaci svakako su poražavajući.

Kako bi vaša hrana duže trajala i ostala sveža, njeno odlaganje u posudama sa vakuumom je od krucijalne važnosti. Korišćenje ovakvih posuda može produžiti svežinu hrane i do 4 puta duže, te vam uštedeti novac, ali i vreme.

Ipak, na tržištu postoje različite opcije i modeli posuda sa vakuumom. Kako se snaći u moru izbora i nabaviti najkvalitetnije otkriva vam online prodavnica Sweet Home.

Kako vakuumske posude čuvaju svežinu vaših namirnica i obroka?

Vakuumsko zatvaranje hrane može pomoći da ona duže ostane sveža, zaštititi je od ’’mirisa’’ u frižideru ili zamrzivaču, ali i dodati aromu vašem jelu, koje u njima marinirate.

Izloženost vazduhu jedan je od glavnih razloga zašto hrana počinje da se kvari. Kako bi se produžio vek sveže hrane i pripremljenih obroka, hranu bi trebalo čuvati upravo u posudama sa vakuumskim zatvaračima, kakve su i Luminarc posude sa vakuumom. One onemogućavaju prodor vazduha, te čuvaju svežinu i održavaju ’’hrskavost’’ namirnica.

Koje vrste vakuumskih posuda možete pronaći?

Kao što je to slučaj sa drugim posudama za odlaganje hrane, i vakuumske posude mogu se pronaći u više različitih dimenzija i napravljene od različitih materijala.

Najčešće su, svakako, verzije od kaljenog stakla i poklopca sa silikonskim obodom i ventilom. Ipak, postoje i modeli koji su celi od lake i izdržljive BPA free plastike. Ovakvi modeli su lakši za nošenje, ali često nisu istog kvaliteta kao i one od kaljenog stakla.

Prednosti upotrebe staklenih posuda sa vakuumom su velike. Jedna od najvećih prednosti svakako je lako čišćenje i održavanje. Isto tako, one su otpornije na uporne mrlje, zadržavanje mirisa i podnose veće temperature.

Kada vam mogu zatrebati Luminarc posude sa vakuumom?

Luminarc posude sa vakuumom možete koristiti u raznim situacijama, kako kod kuće, tako i na poslu, u školi, prevozu i slično.

Ukoliko redovno pripremate obroke za svoju porodicu, ostaci hrane mogu predstavljati problem. Umesto da hranu bacite i time doprinesete globalnom problemu rasipanja hrane, sačuvajte je u ovakvoj posudi. Posudu zatim odložite u frižider ili zamrzivač, kako biste je kasnije podgrejali i upotrebili. Priprema hrane za velike porodice često se završi bacanjem ostataka. Ove posude predstavljaju sjajno rešenje za smanjenje ovog problema na minimum.

Luminarc posude sa vakuumom

Isto tako, Luminarc vakuumske posude su odlično rešenje za nošenje đačke užine. Užine u školi često nisu zdrave i ne predstavljaju najbolji izbor za vaše mališane. Za razliku od toga, priprema užine kod kuće omogućava vam da napravite zdrave izbore za svoje dete i učite ga principima zdrave ishrane. Ipak, kako učiniti da užina ostane sveža sve do konzumiranja? Jednostavno – upotrebite adekvatne posude u kojima ćete je spakovati.

Većina Luminarc posuda sa vakuumom dolazi sa viljuškom i nožem, te je odlična za nošenje hrane u školu, na posao i slično. Silikonski obod i kopča onemogućavaju curenje hrane, te o ovom aspektu nećete morati da brinete.

Gde pronaći Luminarc posude za vakuumom?

Neke od najkvalitetnijim vakuumskih posuda, Luminarc posude za odlaganje hrane, možete pronaći u asortimanu online prodavnice Sweet Home.

Luminarc posude sa vakuumom

Naša prodavnica nudi vam različite modele – od pravougaonih do okruglih, kao i različite zapremine posuda. Na vama je da odaberete model koji najviše odgovara vašim potrebama.

Ne dozvolite da vaša hrana propada – održite je svežom uz upotrebu Luminarc posuda za vakuumom!

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, možete posetiti naš web shop ili nas kontaktirati.

 

Ostavite odgovor