Čaše za žestoka pića

Čaše za žestoka pića Ostavite komentar

Čaše za žestoka pića mogu učiniti da svaka vaša proslava bude daleko elegantnija i upečatljivija.

Kao što postoje elegantne čaše za šampanjac ili penušavo vino i koktele, tako postoji i kvalitetno posuđe za ispijanje žestokih pića, poput viskija ili konjaka.

Vaša kolekcija čaša ne bi trebalo biti ograničena samo na obične staklene čaše ili one koje pokupite sa dalekih turističkih destinacija, kao uspomena na avanturu. Na tržištu vam je dostupno mnogo više opcija od toga! Od elegantnih čaša od češkog kristala, preko rustičnih opcija do minimalističkog prozirnog kaljenog stakla – izbor je samo na vama.

Čaše za žestoka pića

Međutim, ukoliko želite da impresionirate goste na narednoj proslavi, otkrivamo vam kako da odaberete čaše za žestoka pića.

Odabir savršene čaše za konjak

Pravilno serviranje žestokih pića igra veliku ulogu užitku koji donosi njihovo ispijanje. Prema tome, neophodno je voditi računa pri odabiru čaša, kao i o njihovim osnovnim karakteristikama.

Posebnu pažnju trebalo bi posvetiti obliku same čaše. Kada govorimo o konjaku, jednom od najpopularnijih žestokih pića na našim prostorima, ali i šire, oblik čaše zaista doprinosi aromi i osećaju koji imamo kada ga konzumiramo.

Pravi poznavaoci ovog žestokog pića znaju da čaša za konjak mora prirodno ležati u ruci. Posebnost ovih čaša ogleda se u njenom obliku. Ona podseća na lalu, ili sferični oblik koji se sužava pri vrhu. Ovaj oblik čaše za žestoka pića svoju popularnost duguje i holivudskim filmovima, koji su je svakako ovekovečili i učinili da je prepoznaju ljudi širom sveta.

Tanko staklo i veća čaša omogućavaju vam da vidite piće, njegovu boju, a arome i ukus bolje se prenose.

Čaše za žestoka pića

Još jedna opcija čaše za konjak može biti čaša bez noge odnosno drške. Iako je izgled sličan klasičnom modelu, one predstavljaju nešto moderniji izum.

Čaše za žestoka pića i viski

Viski svakako spada u najomiljeniju žestinu širom sveta. Ljubitelji i poznavaoci ovog alkoholnog pića slažu se da je posuda iz koje se ono konzumira itekako bitna. Čaše za viski neretko dolaze u veoma luksuznim izdanjima, a na tržištu su uvek dostupne i pristupačnije verzije od izdržljivog stakla.

Čaše za žestoka pića

Pri kupovini čaše za viski trebalo bi obratiti pažnju na njenu veličinu. U suštini, radi se o kratkoj čaši, koja ima široko postolje i telo. Stručnjaci bi vam savetovali čašu čija zapremina ne prelazi 300 mililitara. Oblik čaše za viski takođe je važan element uživanja u umetnosti zvanoj ispijanje ovog žestokog pića.

Najkvalitetnije čaše za viski imaju široku osnovu i debelo dno. Ukoliko volite viski sa ledom, debelo dno čini da vaše piće duže ostane hladno, a ujedno sprečava otapanje leda. Poznavaoci viskija neretko koriste i kamenje za viski, s obzirom na to da ono čini da vaše alkoholno piće duže ostane hladno.

Moderne shot čaše za žestoka pića

Posebna vrsta čaša za žestoka pića svakako su modernijeg datuma. Radi se o visokim, uskim čašama namenjene za konzumiranje alkoholnih pića naiskap.

Najčešće se mogu pronaći u jednostavnom dizajnu, sačinjene od providnog stakla, koje se lako održava i čisti. Posebna pogodnost jeste pranje u mašini za suđe i činjenica da zauzimaju malo prostora na vašim policama. Shot čaše od 6Cl savršene su za razna pića, od domaće rakije do likera ili tekile.

Čaše za žestoka pića

Sada kada znate koju čašu odabrati za posluživanje alkoholnih pića koje se konzumiraju na različitim proslava, na dobrom ste putu da napravite žurku u kojoj će uživati svi vaši prijatelji i poznanici. Bilo da se radi o proslavi rođendana, godišnjice braka ili rođenju deteta, vaši gosti biće oduševljeni vašim poznavanjem čaša za razna alkoholna pića.

Online prodavnica Sweet Home nudi vam najveći izbor čaša za žestoka pića, kao što su viski, rakija, vinjak ili konjak. Posetite naš online shop i pronađite savršene čaše za sve posebne prilike koje vam predstoje!

 

 

Ostavite odgovor