Wok tiganji

Wok tiganji – Za najukusnije obroke! Ostavite komentar

Wok tiganji postaju sve popularniji izbor u domaćinstvima širom naše države. Zbog čega je tako?

Ukoliko uživate u pripremanju tradicionalnih jela domaće ili azijske kuhinje, wok tiganj mora se naći u vašoj kuhinji. Osim što je izuzetno praktičan, on je jednostavan za korišćenje i održavanje, a veoma lako možete kontrolisati željeni nivo temperature pri obradi i kuvanju namirnica.

Šta ga čini tako posebnim otkrivamo vam u narednim redovima.

Wok tiganji su savršeni za pripremu obroka za celu porodicu

Ako vaša porodica broji više članova, neophodne su vam posude za pripremu hrane, šerpe i tiganji većih zapremina. Wok tiganjem rešavate problem malih ili nedovoljno dubokih tiganja.

Naime, oni zaista jesu savršeno rešenje za sve osobe koje provode mnogo vremena u kuhinji, pripremajući ukusne obroke za celu porodicu.

Nije tajna da su upravo ovi tiganji postali izbor broj jedan domaćica u našoj državi, ali i u Evropi i na američkom i azijskom kontinentu. Za to postoji vrlo jednostavan razlog – njihova neverovatna praktičnost i upotrebljivost.

U wok tiganjima možete pripremati bezbroj varijacija vaših omiljenih jela

Da li znate da u wok tiganju možete pržiti u dubokom ulju ili peći meso na ulju, na veoma visokim temperaturama? Isto tako, veoma lako i brzo možete ugrejati ostatke večere ili ručka ili zapeći hranu.

Wok tiganji

Dinstanje, krčkanje i brza priprema namirnica ono su što karakteriše upotrebu wok tiganja.

S obzirom na to da vam pruža mogućnost upotrebe poklopca, varijacije vaših omiljenih jela su neograničene. Svakim novim korišćenjem spremaćete sve ukusnija i aromatičnija jela, a vaše kulinarske sposobnosti dostići će novi nivo.

Wok tiganji – Osnovne karakteristike koje ih čine posebnim

Ono zbog čega su wok tiganji toliko cenjeni u raznim svetskim kuhinjama jesu njihove specijalne karakteristike.

Pre svega, krase ga kose, zaobljene ivice, koje ne dozvoljavaju zagorevanje namirnica. Sve što je neophodno da uradite jeste da mešate brzo namirnice, koje se zatim ravnomerno prže ili dinstaju. Uloga kosih ivica je i da omogući jednostavno „bacanje“ namirnica, iako se ovo savetuje samo iskusnim kulinarskim majstorima.

Zatim, karakteriše ih i ravno dno. Ovo je osnovna razlika između wok tiganja i wok-a. Ravno dno omogućava upotrebu na raznim grejnim površinama, a ne samo na otvorenoj vatri. Osim toga, ono omogućava ravnomerno raspoređivanje toplote pri termičkoj obradi namirnica.

Visoki zidovi su još jedna karakteristika wok tiganja. Oni znače samo jedno – više hrane koja se u tiganju može pripremati. Dinstanje povrća i mesa nikada nije bilo jednostavnije!

Gde pronaći savršene wok tiganje?

Ukoliko ste u potrazi za novim wok tiganjem, na pravom ste mestu.

Online prodavnica Sweet Home u svojoj ponudi nudi vam wok tiganj koji će prevazići sva vaša očekivanja. Mini wok tiganj omogućava vam pripremu najukusnijih obroka, bez straha od zagorevanja, zahvaljujući visokokvalitetnom nelepljivom premazu. Drška koja je sastavni element ovog wok tiganja onemogućava proklizavanje, a samim tim vas štiti od nezgoda u kuhinji.

Wok tiganji

Naša online prodavnica nudi vam veliki izbor proizvoda za domaćinstvo, od stonog posuđa do sitnih, ali ne manje važnih kuhinjskih dodataka.

Na našem web shop-u možete pronaći najkvalitetnije šerpe za kuvanje, kao i ostalo posuđe za pripremu hrane, uključujući tiganje, lonce, pekače i poklopce.

Takođe, čeka vas i najlepše stono posuđe renomiranih proizvođača, kao što je kompanija Luminarc.

Posetite našu online prodavnicu i nabavite najkvalitetnije posuđe za pripremu obroka, koje će vam pomoći pri usavršavanju kulinarskih sposobnosti!

 

Ostavite odgovor