Činije i ovali za serviranje hrane

Činije i ovali za serviranje hrane Ostavite komentar

Činije i ovali za serviranje hrane predstavljaju savršene dodatke vašoj trpezi. Mogu se koristiti za serviranje priloga ili predjela, na efektan, ali i jednostavan način. Isto tako, ovale možete iskoristiti za nesvakidašnje i neuobičajene kombinacije hrane, koju biste želeli da poslužite svojim gostima na proslavi.

Ukoliko niste sigurni kako se poslužuje salata i koju posudu birati za ovaj prilog glavnom obroku, na pravom ste mestu. Online prodavnica Sweet Home daje vam odgovor na ovo, ali i na druga pitanja koja se tiču posluživanja hrane uz pomoć činija i ovala.

Kako poslužiti salatu i odabrati pravu činiju za ovu priliku?

Salata je esencijalni deo većine glavnih obroka. Kao takva, često se poslužuje i u specijalnim prilikama, kakve su proslave venčanja ili pak godišnjice i krsne slave. Nije retkost da se upravo salata od zelenog, lisnatog povrća pronađe na vašoj letnjoj trpezi, kao savršen, lagani dodatak glavnom jelu od mesa ili čorbici.

Prvi korak ka posluživanju salate u činiji namenjoj ovoj svrsi jeste njena priprema. Odaberite činiju koja će se uklopiti uz ostatak posuđa za posluživanje, koje će se pronaći na vašem trpezarijskom stolu.

Iako su ranije bile veoma popularne drvene posude za salatu, vremenom su se činije od stakla, kaljenog i opalnog ili porcelana, pokazale kao praktičnija opcija.

Postarajte se da je salata dobro promešana, i da su se svi začini i prelivi koje ste koristili dobro sjedinili sa povrćem, pre nego što je poslužite.

Činije i ovali za serviranje hrane

Kada su u pitanju formalne večere, sa više gostiju, salatu možete poslužiti u pojedinačnim, manjim činijama. Ako se radi o večeri sa najbližim članovima porodice, poslužite salatu u većoj činiji koju ćete postaviti na sredini stola.

Ukoliko želite da se vaša salata istakne na trpezarijskom stolu, birajte providne, staklene činije. Na taj način, vaši gosti će imati jasan uvid u to šta se u salati zapravo i nalazi. Ukoliko želite elegantniju verziju, birajte činije od belog opalnog stakla, koje se ukapaju u svaki dekor.

Ovali za serviranje predjela od belog opalnog stakla

Pored činija, za serviranje predjela mogu se koristiti veoma praktični ovali od opalnog stakla.

Prednost ovala u odnosu na druge vrste posuda i tanjira za posluživanje jeste u njihovoj veličini. Naime, na ovalu prosečnih dimenzija možete poslužiti hranu za četvoro ljudi. Najčešće se na ovalnim tanjirima poslužuje meso sa roštilja ili krompir iz rerne. Osim toga, možete ih koristiti za serviranje ukusnih suhomesnatih predjela, koje će poslužiti kao savršena osnova daljeg obroka.

Činije i ovali za serviranje hrane

U online prodavnici Sweet Home možete pronaći ovale dužine 35 cm od belog opalnog stakla. Neprozirni ovali sa radom na obodima ivica imaju veoma atraktivan dizajn, te će estetski izgledati zaista upečatljivo na svakoj vrsti trpezarijske postavke – prolećnoj, letnjoj, jesenjoj ili zimskoj. Ovali iz naše ponude bezbedni su za upotrebu u mikrotalasnoj pećnici, te veoma lako možete i podgrejati vaše glavno jelo ili prilog. Isto tako, moguće ih je prati u mašini za sudove, što dodatno olakšava posao. Visok kvalitet staklenih ovala garantuje da ćete ih sa ljubavlju koristiti dugi niz godina.

Činije i ovali za serviranje hrane – Ulepšajte trpezu najkvalitetnijim stonim posuđem

Kada se spomenu činije i ovali za serviranje hrane, često prvo pomislimo upravo na staklene ili porcelanske posude. Ipak, ovo nisu jedine vrste materijala od kojih se oni izrađuju.

Ukoliko želite da centralni deo vašeg stola bude činija za sitne kolače i bombone, odlučite se za posude od luksuznog češkog kristala. Češki kristal već decenijama važi za jedan od najkvalitetnijih materijala pri izradi stonog posuđa.

Kompanija Sweet Home nudi vam Bohemia činije od češkog kristala, koje će ulepšati svaki kutak vaše trpezarije. Posetite našu online prodavnicu i pronađite najkvalitetnije činije i ovale za serviranje hrane.

 

Ostavite odgovor