Pribor za pripremu hrane

Pribor za pripremu hrane Ostavite komentar

Pribor za pripremu hrane olakšaće vam ovaj svakodnevni zadatak u kuhinji.

Pre nego što se odlučite za kupovinu kuhinjskog pribora koji ćete koristiti u pripremi obroka za porodicu, dobro razmislite šta vam je zaista potrebno. Dok određene proizvode iz ove kateogorije možete koristiti samo za pripremu jedne vrste obroka, drugi su višenamenski. Samim tim, biće vam saveznici u spremanju više različitih jela u jednom obroku ili pak u pripremi obroka za više dana u nedelji.

Kuhinjski pribor je protagonist uspešnih jela, ukusnih ručkova i obroka iz snova. U narednim redovima saznajte koji su osnovni alati koje bi uvek trebalo imati pri ruci.

Seckalice različitih namena

Kada spomenemo pribor za pripremu hrane, većina ljudi prvo će pomisliti na male aparate koji olakšavaju seckanje ili pasiranje namirnica. Takvi aparati su upravo seckalice.

Seckalica ili ukratko, secko postaje sve važniji deo kuhinja širom sveta. One su veoma praktične i efikasne, te ubrzavaju proces pripreme hrane. Bez obzira na to koju vrstu jela spremate, sasvim sigurno će vam zatrebati pomoćnik pri seckanju povrća ili voća.

Tescoma secko

Neke od najkvalitetnijih seckalica svakako su Tescoma seckalice. Možete ih pronaći u različitim oblicima sa različitim namenama. Tako će vam možda zatrebati secko za sveže voće, koji će jabuke, kruške, breskve ili neko drugo voće očas posla pretvoriti u ukusne kockice. U toku leta ovakav tip secka postaje još popularniji, jer je upravo voće zaslužno za zdravo osveženje u prepodnevnim i popodnevnim časovima.

Pored toga, u vašoj kuhinji mora se naći i adekvatna seckalica za crni luk. Većina kuvara, kako iskusnih, tako i početnika, nisu ljubitelji ovog zadatka. Prema tome, sve više se okreću upotrebi malih i praktičnih pomoćnika.

Ljuštilice za krompir

Ovaj deo kuhinjskog pribora sasvim sigurno poseduje svaka moderna i tradicionalna kuhinja.

Njegovo ime vas možda može zavarati, jer se u stvarnosti koristi za mnogo vrsta povrća, ne isključivo i samo za krompir. Osim toga, većinu kvalitetnih ljuštilica možete koristiti i za čišćenje kore voća, kao što su kivi, kajsije ili jabuke.

Od šargarepe do jabuke, ljuštilica će vam pomoći da skinete koru, dok bi sa nožem verovatno skinuli i oduzeli deo unutrašnjosti povrća. Prema tome, one su i veoma ekonomičan izbor.

Pribor za pripremu hrane

Na tržištu možete pronaći veliki izbor modela ljuštilica, sa različitim glavama, širim ili užim i sačinjene od različitih materijala – od izdržljivog metala ili otporne plastike.

Ono što ih takođe čini veoma privlačnim jeste njihova niska cena. Za veoma pristupačan iznos možete pronaći veoma kvalitetnu ljuštilicu, koja će vam služiti dugi niz godina.

Pribor za pripremu hrane nije kompletan bez kvalitetnih rendi

Da li možete da zamislite pripremu omiljenih jela bez upotrebe renda? Mi ne možemo.

Određena jela zahtevaju rendano povrće, kao što je šargarepa ili pak rendani sir. Prema tome, kvalitetna renda moraju se naći među vašim kuhinjskim alatima.

Priprema bolonjeze paste, sa sitno rendanim parmezanom na vrhu sasvim sigurno je omiljena večera odraslima, ali i deci. Bez rendi, priprema ovakvog obroka ne bi bila moguća. Isto tako, sasvim će vam sigurno zatrebati ukoliko želite da izrendate stišnjenu šunku za pripremu panceroti ili kačkavalj za testetinu sa sirom.

Pribor za pripremu hrane

Možete ih pronaći u raznim oblicima. Najpopularnije je svakako četvorostrano rende, sa mogućnostima rendanja na krupno ili sitno ili pak seckanje povrća na kolutove. Osim ovog modela, na tržištu možete pronaći i jednostrano rende, sitnije ili krupnije. U prodavnici Sweet Home dostupno vam je Victorinox krupno rende, koje omogućava veoma oštro, krupno i jednostavno rendanje voća i povrća. Ergonomska drška sa silikonom omogućava sigurnost i stabilnost pri radu.

U našoj online prodavnici možete pronaći veliki izbor kuhinjskog pribora – od špatula, preko seckalica do mlina za so ili biber. Pogledajte ponudu u našem online shop-u i pronađite sve što vam je neophodno za opremanje kuhinje najkvalitentijim alatkama za pripremu hrane.

Ostavite odgovor