Kristalne čaše

Zašto birati kristalne čaše?

Kristalne čaše se jednostavno moraju pronaći u svakom domaćinstvu.

Čini se da je nemoguće ugledati kristalnu čašu i ne biti potpuno očaran. One predstavljaju oličje elegancije, kvaliteta i stila. Kada rukama dodirnete obod čaše od finog kristala, osećaj koji dobijate zaista se ne može opisati rečima.

Kristal je jedinstven materijal za izradu čaša. Sadrži minerale koji ga čine jačim, a daju mu i neverovatnu čistoću. Prema tome, ne čudi ni podatak da se čaše od kristala nalaze u većini domaćinstava.

Obično se čuvaju za upotrebu u specijalnim prilikama, kao što su praznici, Uskrs i Božić, krsne slave ili pak rođendani i proslave godišnjica.

U narednim redovima predstavljamo vam nekoliko razloga zašto bi trebalo da birate kristalne čaše.

Kristalne čaše su jače, ali tanje od staklenih

Stakleno posuđe ima deblje obode i ivice nego što je to slučaj sa kristalnim. Razlog za to je što je staklo dosta slabiji materijal od kristala. Dakle, kako bi staklena čaša bila sigurna za upotrebu, ona mora biti deblja.

Kristalne čaše

Kristal je mnogo tvrđi materijal, te se koristi za izradu tankih, elegantnih, pa i ultra-tankih čaša. Čini se da ne postoji ništa prijatnije od toga da uzmete delikatnu kristalnu čašu i osetite njenu lakoću, ali i primamljivost luksuza. Poređenja radi, obične staklene čaše za vino ili žestinu nikada ne pružaju ovakav osećaj.

Jači materijal za čaše obično znači da će one trajati mnogo duže. Ukoliko adekvatno vodite računa o njima, vašoj porodici mogu služiti decenijama.

Kristalno posuđe za napitke je veće čistoće i sjaja

Kristal je plemenit materijal. Ima svojstva prelamanja poput prizme, razlažući svetlost koja prolazi u obliku duge.

Kristalne čaše za vino su sjajnije i transparentnije od stakla. Poseduju blistavost i neverovatnu čistoću.

Ako volite degustaciju vina, znate da čulo vida igra veliku ulogu u uživanju u njemu. Boje vina su bolje cenjene u kristalnoj čaši.

Za potpuni užitak u ovom alkoholnom napitku, preporučujemo upotrebu kristalnih čaša.

Kristalne čaše su prava umetnost!

Naravno, danas se i kristalno i stakleno posuđe izrađuje u fabrikama, ali najbolji proizvođači oponašaju duvano posuđe koje su pravile zanatlije u stara vremena.

Kristalno stono posuđe obično dolazi sa tankim obodima i glatkim površinama od osnove ili drške do tela posude.

Najbolje mašinski duvane kristalne čaše za vino imaju neopisivu plemenitu suštinu i neverovatno su precizne. Doslednog su oblika i identičnih mera. S obzirom na neverovatne karakteristike one zaista predstavljaju autentična umetnička dela.

Kristalne čaše su izdržljivija opcija

Iako su kristalne čaše tanje od prosečnog staklenog posuđa, kristal je jači materijal i traje duže.

Naravno, njima treba pažljivo rukovati, ali vaša kolekcija čaša za vino nikada neće izgubiti svoj prvobitan oblik i teško da će se ikada ogrebati ili pohabati.

Ako volite vino ili žestinu, razmislite o ulaganju u fine kristalne čaše. One će podići vaše iskustvo degustacije vina na drugi, viši nivo.

Gde pronaći najkvalitetnije čaše od luksuznog češkog kristala?

Kada govorimo o kristalnim čašama, pre svega mislimo na čaše od luksuznog češkog kristala. Radi se o najkvalitetnijem kristalu, koji karakteriše neverovatna izdržljivost, lepota i sjaj.

Čaše od kristala vrhunskog kvaliteta možete pronaći u online prodavnici Sweet Home Port po veoma pristupačnim cenama.

Bilo da se radi o kristalnim čašama za vodu i sok, ili pak o čašama za vino i žestinu, ali i shot čašama – kod nas vas čeka najveći izbor.

Kristalne čaše

U našoj ponudi nalazi se i veliki izbor najrazličitijeg stonog posuđa, uključujući i setove tanjira, čaša, šolja, kao i razni dekanteri i bokali. Kod nas ćete pronaći i sve neophodno za postavljanje praznične trpeze, od stonih podmetača do jedinstvene dekoracije. Posetite našu online prodavnicu i pronađite vrhunsko posuđe za vaš dom!

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju!