Stono posuđe

Stono posuđe – Sve što vam je potrebno!

Stono posuđe čini neizostavan deo svake kuhinje i trpezarije.

Kada govorimo o kuhinji, ne mislimo samo i isključivo na mesto u kući u kojoj se priprema hrana. Neretko je kuhinja centralni deo jednog doma. Veoma često ona služi kao mesto za okupljanje članova porodice i prijatelja i druženje, uz pripremu ukusnih obroka i poslastica. Kako biste u svemu tome mogli u potpunosti da uživate i prepustite se, neophodni su vam i kvalitetni delovi kuhinjskog stonog posuđa, kao što su čaše, tanjiri, činije ili bokali.

Da li postoji išta lepše od toga da svoje goste dočekate sa ljubavlju i poslužite ih pićem u vrhunskim čašama i ukusnim obrocima na nedavno kupljenim ili specijalnim tanjirima?

U narednim redovima predstavljamo vam nekoliko saveta za odabir najboljeg stonog posuđa, koje će vašu porodicu služiti dugi niz godina.

Stono posuđe za piće

Stono posuđe možemo kategorizovati na više različitih načina. Ipak, najčešće ćemo ih podeliti u tri kategorije: posuđe za serviranje, posuđe za piće i posuđe za posluživanje hrane.

Stono posuđe

Posuđe za piće, kao što i sam naziv kaže, uključuje posude iz kojih ljudi piju. Stakleno posuđe podrazumeva proizvode za piće napravljene od stakla, ali posuđe za piće ne mora uvek da bude izrađeno od ovog materijala. Može biti od bilo kog materijala, uključujući i keramiku. Ova klasa posuđa obuhvata čaše i šolje.

Kada govorimo o čašama, moramo napomenuti da i u ovoj kategoriji postoje različite vrste. Pre svega, mislimo na čaše za sokove i vodu, čaše ili krigle za pivo, čaše za vino ili čaše za žestoka pića. Osim toga, neretko možemo videti i male, takozvane shot čaše koje se obično koriste za posluživanje kratkih pića, kao što je rakija ili tekila.

Obično se izrađuju od kaljenog, providnog stakla, ukrašenog različitim detaljima. Luksuznije verzije uključuju izradu od češkog kristala. Kristalne čaše obično se koriste u svečanim prilikama ili za ispijanje žestokih pića, kao što je viski.

Kada spominjemo šolje, pre svega mislimo na šolje za kafu, šolje za espresso kafu ili šolje za čaj. Najkvalitetnije šoljice za kafu i čaj izrađene su od keramike, stakla ili drugog materijala koje dobro zadržava toplotu.

Stono posuđe za posluživanje

Među svim artiklima stonog posuđa, najviše mami elegantnost posuđa za posluživanje.

Pod ovim podrazumevamo razne delove posuđa, kao što su činije, bokali ili ovali.

Kako biste svu pripremljenu hranu mogli izneti i postaviti na sto, neophodno vam je posuđe za posluživanje.

Najčešći izbor su ovali za meso ili druge vrste jela, kao i činije za salatu ili supu/čorbu. Ovakve vrste posuda najčešće se koriste za specijalne prilike, te nijedna praznična trpeza ne može proći bez njih.

Kako bi vaša trpeza izgledala svečanije, bezalkoholna pića ili koktele možete poslužiti u staklenim, elegantnim bokalima. Isto tako, za vino ili žestoka pića možete koristiti dekantere.

Svako porodično okupljanje ili druženje sa prijateljima ugodnije je i lepše uz adekvatan izbor stonog posuđa za posluživanje.

Stono posuđe za serviranje

Kada pomislite na stono posuđe, šta je prvo što vam pada na pamet? Velika je verovatnoća da su u pitanju servisi tanjira!

Tanjiri su sama srž stonog posuđa. Oni dolaze u više različitih oblika i dimenzija, ali najčešći su svakako duboki, plitki i dezertni tanjiri.

Svako domaćinstvo sasvim sigurno poseduje barem jedan set tanjira koje upotrebljava na svakodnevnom nivou, kao i jedan, elegantniji, set tanjira za specijalne prilike.

U online prodavnici Sweet Home možete pronaći najveći izbor posuđa za serviranje, uključujući i setove tanjira, kao i pojedinačne tanjire.

Stono posuđe

U našoj online prodavnici čekaju vas i najkvalitetniji kuhinjski dodaci za pripremu hrane, kao što su ljuštilice za voće ili daske za rezanje. Kod nas ćete pronaći i sav neophodan kuhinjski pribor, uključujući i setove za ručavanje.

Posetite našu online prodavnicu i opremite svoju kuhinju najkvalitetnijim stonim i kuhinjskim posuđem!