Prolećna dekoracija trpezarijskog stola

Prolećna dekoracija trpezarijskog stola Ostavite komentar

Prolećna dekoracija trpezarijskog stola može u potpunosti promeniti izgled vaše prostorije za obedovanje.

Zagrejte dekor trpezarije za proleće koje je pred nama sezonskim cvećem, kao i rustičnim akcentima u pastelnim bojama.

Ono što čini da se svaka kuća oseća kao dom jeste sposobnost da izrazite preferencije i ličnosti članova porodice u dekoru i enterijeru. Tako se stvara prostor koji čini da se svi osećaju slobodnim da budu potpuno svoji. Za neke ljude to znači knjige na svakom uglu. Neke porodice vole jednostavniji i minimalistički dekor. Neki vole industrijski dizajn i retro printove. Za druge je svako godišnje doba nova inspiracija za promenu dekora. Ukoliko i vi spadate u ovu grupu ljudi, pogledajte neke od ideja za prolećno ulepšavanje trpezarijskog stola i trpezarije, generalno.

Jednostavan i klasičan stoni dekor

U poslednje vreme, mnogi časopisi o uređivanju enterijera naglasak stavljaju na sitnice koje nadograđuju vaš životni prostor.

Prolećna dekoracija trpezarijskog stola

Kada govorimo o trpezarijskom stolu, takvi akcenti mogu biti korpice, posudice za bombone i minjone, ili pak dekorativne vaze.

Prolećna dekoracija trpezarijskog stola, čini se, ne može proći bez svežeg cveća koje je u sezoni. Takvo cveće su lale, koje veoma često pronađu svoje mesto u dekoru prosečne srpske porodice. One su jedinstvene, mirišljave i daju posebnu notu prostoriji u kojoj se nađu. Kako biste vaš buket lala stavili na sto, biće vam neophodna i vaza.

Kako da odaberete idealnu vazu za cveće koje će uneti svežinu u vaš dom? Veoma je jednostavno. Prilikom odabira trebalo bi imati na umu da će vaza sa cvećem predstavljati centralni deo stola. Stoga, birajte elegantne modele koji nikada neće izaći iz mode. Takve su upravo vaze izrađene od najluksuznijeg češkog kristala.

Vaša prolećna dekoracija može obuhvatiti i druge proizvode od češkog kristala, te se na sredini stola može postaviti i jednostavna, ali klasična činija za sitne kolače ili bombone. Pored vaze sa buketom lala, šarene bombonice ulepšaće vaš dekor.

Ono što je važno znati prilikom dekoracije stola češkim kristalom jeste njegovo održavanje. Posuđe je neophodno prati ručno i ostaviti da se samo ocedi i osuši. Zabranjeno je pranje u mašini za sudove, s obzirom na to da se radi o skupocenim i delikatnim komadima posuđa koje ne želite da oštetite.

Prolećna dekoracija trpezarijskog stola pred Uskrs

Uskrs je jedan od najvoljenijih praznika širom sveta. Prema tome, ne čudi ni činjenica da veliki broj ljudi pridaje mnogo pažnje uskršnjim akcentima na svom trpezarijskom stolu.

Prolećna dekoracija trpezarijskog stola

Kada planirate dekoraciju stola za Uskrs, vodite računa da posuđe možete koristiti i kada uskršnji zeka ode. Ne želite da svoj novac potrošite na stono posuđe koje ćete koristiti samo za tu priliku i nikada više.

Prema tome, birajte pažljivo. Najbolje rešenje svakako su tanjiri, čaše, šoljice, posude ili činijice u pastelnim, prolećnim bojama.

Na taj način vaš trpezarijski sto biće spreman i za proleće i za ovaj praznik. Ništa ne govori proleće tako dobro kao što to čine pastelne boje!

Sitnicama do savršenog uređenja za proleće

Možda vam u početku neće delovati toliko važne, ali sitnice zaista mogu upotpuniti svaki dekor.

Recimo, podmetači pravougaonog ili okruglog oblika umesto klasičnog stolnjaka mogu dati vašoj trpezariji urban, moderan izgled.

Isto tako, posluživanje pića za vreme ručka daleko je posebnije ako to činite iz posuda specijalno namenjenih za takvu upotrebu. Te posude drugačije se nazivaju i dekanteri. Iz njih se najčešće poslužuju alkoholna pića kao što su vino ili viski. Kristalni dekanteri sa čepom odlični su za škotski viski, dok se dekanteri sa širim dnom koriste za aeraciju i poboljšanje arome vina.

Prolećna dekoracija trpezarijskog stola

Upravo ovakve detalje možete iskoristiti za prolećno dekorisanje trpezarijskog stola i ulepšavanje celokupne prostorije. Upotrebite vedre boje kako biste uneli svežinu u vaš dom!

 

 

 

Ostavite odgovor