Risoli indukcijska šerpa

Risoli indukcijska šerpa – Za kuvanje sa užitkom! Ostavite komentar

Risoli indukcijska šerpa predstavlja visoko kvalitetnu posudu dobre provodljivosti toplote u kojoj ćete pripremati najukusnije obroke.

Posuđe namenjeno upotrebi na indukcionim pločama mora biti specijalno dizajnirano, napravljeno od crnih metala, kao što su nerđajući čelik ili pak liveno gvožđe.

Risoli indukcijska šerpa

Risoli kompanija razvila se ranih šezdesetih godina prošlog veka, a ubrzo nakon toga postala vodeći brend na tržištu kuhinjskog posuđa i dodataka za pripremu hrane. Alfredo Montini, osnivač brenda, osmelio se da osmisli visoko kvalitetne posude, debelog dna, sa nelepljivim premazom, koje će dobro provoditi toplotu i biti otporna na grebanje. Njegova namera bila je da zameni klasične posude za pripremu hrane, novim, inovativnim konceptima. Čini se da je kompanija Risoli uspela u ovoj nameri.

Zbog čega je priprema hrane na indukcionim pločama najefikasnije rešenje i zašto bi Risoli indukcijska šerpa trebalo da se nađe i u vašoj kuhinji, otkrivamo vam u narednim redovima.

Kako funkcionišu indukcione ploče?

Indukcione ploče unele su pravu revoluciju u načinu na koji pripremamo hranu. Stoga, ne čudi ni njihova velika popularnost. Veoma povoljne cene, visoka funkcionalnost i ušteda električne energije čini ih pametnom investicijom za vaš dom.

Ono što razlikuje pripremu hrane na klasičan način u odnosu na indukcijsku ploču, jeste širenje toplote. Naime, jedna od prednosti upotrebe indukcione ploče jeste što zagreva samo dno posude za pripremu hrane. Dakle, ploča se zagreva samo na mestu gde je postavljena posuda, dok ostatak ploče ostaje hladan na dodir. Samim tim, ovo štedi vaš novac i smanjuje račun za električnu struju.

S obzirom na to da funkcionišu na principu magnetne energije, koja se povezuje sa vašom posudom i pretvara se u izvor toplote, za pripremu hrane biće vam neophodno adekvatno posuđe. Važno je napomenuti da se za ovakav vid kuvanja preporučuje kupovina posebnog posuđa, jer nije svaka šerpa, tiganj ili lonac namenjen upotrebi na indukcionoj ploči.

Kako odabrati posuđe za indukciono posuđe?

Ukoliko posedujete indukcionu ploču, sasvim sigurno znate da na njoj ne možete koristiti sve vrste posuđa. Ono mora biti sačinjeno od metala kao što su čelik ili liveno gvožđe. Ovakvo posuđe izrađeno je tako da privlači magnet. Kako ne bi došlo do zabune, proizvođači će adekvatnom oznakom obeležiti posuđe pogodno za upotrebu na indukcionoj ploči.

Risoli indukcijska šerpa

I sami veoma jednostavno možete proveriti da li su vaše posude za kuvanje pogodne za ovakav način pripreme hrane. Jednostavno prislonite magnet na dno šerpe ili tiganja. Ako posuda privuče magnet, posudu možete koristiti. Ako to nije slučaj, posuda nije pogodna za indukcionu ploču.

Zašto je Risoli indukcijska šerpa neophodan dodatak vašem kuhinjskom posuđu?

Risoli indukcijska šerpa svrstava se u red najkvalitetnijih posuda za pripremu hrane na indukcionoj ploči.

Kao i ostali Risoli proizvodi, tako i indukcijska šerpa, poseduju vrhunske karakteristike, koje omogućavaju pripremu obroka na jednostavan, brz i efikasan način.

Prečnika 24 centimetara, ova šerpa sasvim je dovoljna za kuvanje hrane za celu porodicu, bez obzira na to da li planirate da je koristite za pripremu supe, čorbica ili komplikovanijih jela, kao što su gulaši ili lovačke šnicle.

Odlična provodljivost toplote učiniće da se hrana kuva ravnomerno, koristeći pritom niže temperature. Nelepljiv unutrašnji premaz garant je da vaša hrana neće zagoreti, zalepiti se i slično.

Ukoliko vam je neophodna nova šerpa ili posuda za kuvanje na indukcionoj ploči, ne tražite dalje. Risoli indukcijska posuda za pripremu hrane savršeno je rešenje za vas!

Online prodavnica kuhinjskog posuđa, stonog posuđa i kuhinjskih dodataka u svom bogatom asortimanu poseduje i ovu Risoli šerpu. Posetite naš online shop i pronađite sve za vašu kuhinju i trpezariju!

 

Ostavite odgovor