Tescoma aparat za kafu i čaj

Tescoma aparat za kafu i čaj Ostavite komentar

Tescoma aparat za kafu i čaj radi po principu francuske prese za kafu. U tren oka imaćete sveže pripreljen topli napitak, kako biste mogli da uživate u udobnosti sopstvenog doma, u ovim hladnim danima.

Ukoliko je vaš omiljeni jutarnji ritual ispijanje kafe ili čajeva, onda je Tescoma aparat savršeno rešenje za vas.

U narednim redovima predstavićemo vam nekoliko načina za pravljenje ukusnih napitaka koristeći upravo ovaj aparat. Uživajte!

Priprema najukusnije crne kafe uz Tescoma aparat za kafu i čaj

Ispijanje crne kafe ujutru i u popodnevnim časovima nije neznanica većini stanovnika naše države. Ukoliko to činite sa članom porodice, onda ovo uživanje zaista prerasta u porodični ritual i običaj.

Tescoma aparat za kafu i čaj

Ipak, kako biste dobili najbolji ukus crne kafe, važna je i pravilna priprema. U tome vam može pomoći Tescoma aparat za kafu i čaj.

Sve što vam je potrebno jesu sveže samlevena zrna kafe. Preporučujemo srednje ili krupnije samlevena zrna, kako ista ne bi prošla kroz sito i završila u vašoj šoljici kafe. Za najbolji ukus kafe, možete sami samleti zrna kafe, jer je upravo takva kafa najsvežija. Pored toga, najintenziviji ukus daće vam srednje ili tamno pržena zrna kafe.

Na dno aparata za kafu sipajte samlevena zrna i prelijte kipućom vodom iz džezve. Dobro promešajte i ostavite da odstoji. Što duže ostavite kafu da stoji, to bolji ukus kafe dobijate! Polako i lagano pritisnete. Servirajte kafu i uživajte!

Priprema kafe na ovakav način zahteva malo strpljenja sa vaše strane, ali zauzvrat dobijate najbolju kafu koju ste ikada popili.

Priprema caffe latte uz Tescoma aparat za kafu i čaj

Ukoliko niste ljubitelj crne kafe i više uživate u varijantama sa mlekom, ne brinite. Tescoma aparat namenjen je i pripremi caffe latte ili kafe sa mlekom.

U ovom aparatu možete napraviti penu od mleka za svega nekoliko sekundi. Fantastično, zar ne?

Preukusna kafa sa mlekom može biti pripremljena uz upotrebu ovog aparata na sličan način kao i crna kafa. Jednostavno pratite sve korake procedure gore navedene.

Nakon pripreme kafe, koristeći aparat možete pripremiti i penu od mleka. Jednostavno pritiskajte sito gore dole, vodeći računa o brzini kojom to činite. Vaši pokreti sitom ne smeju biti prebrzi, ali ni previše spori. Zlatna sredina ključna je za pripremu najukusnije pene od mleka.

Za pripremu pene od mleka možete koristiti vruće ili hladno mleko, u zavisnosti od toga šta više preferirate. Ukoliko ne konzumirate kravlje mleko, caffe latte možete praviti i sa biljnim mlekom, kao što je sojino ili bademovo mleko. Izbor je na vama!

U aparatu za kafu možete napraviti i čaj

Ako više volite čaj od kafe, Tescoma aparat vam može pomoći u pripremi istog.

Sve što je potrebno da uradite jeste da u aparat sipate dovoljnu količinu listova čajai prelijete vrelom vodom. Takođe je neophodno da ostavite da ovako pripremljen čaj odstoji u aparatu dovoljno dugo. Ukoliko ste u žurbi, pet minuta je sasvim dovoljno za ukusan i topao čaj od nane, kamilice ili drugi biljni čaj. Zatim, pratite istu proceduru kao i kada pravite kafu. Pritisnite sito do listova i sipajte čaj u šolju. Prijatno!

Tescoma aparat za kafu i čaj napravljen je od stakla otpornog na toplotu, visokokvalitetnog nerđajućeg čelika i otporne plastike.

Tescoma aparat za kafu i čaj

Uz ovaj aparat dobijate i uputstvo za pripremu pića, koje će vam svakako biti od koristi. Tescoma aparat dolazi sa kapacitetom od 0.6 litara. Sasvim dovoljno za pripremu 3 ili 4 šoljice kafe.

Online prodavnica Sweet Home nudi vam veliki izbor posuđa za pripremu hrane i napitaka, džezvi, kafeterija i čajnika, kao i posuda za mleko. Posetite naš online shop i pronađite sve neophodno za pripremu najukusnijih toplih napitaka u kojima ćete uživati tokom cele godine.

Ostavite odgovor