Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču

Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču Ostavite komentar

Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču može predstavljati savršen dodatak vašoj kuhinji.

Kuvanje i priprema obroka za porodicu jeste jedan od najvažnijih i najsmislenijih ’’rituala’’ u domaćinstvu. Ono nam obezbeđuje sigurnost da se hranimo zdravo, da održavamo vitalnost i čuvamo zdravlje. Kao takvo, ono sa sobom donosi brojne pogodnosti i prednosti u odnosu na konzumiranje brze hrane, koja ne sadrži praktično nikakve blagodeti po nas.

S obzirom na to da u proseku provedemo barem 2 sata dnevno pripremajući obroke, potrebno nam je adekvatno posuđe, kao i adekvatne grejne površine na kojima ćemo ih koristiti. U savremeno doba, sve više domaćinstava odlučuje se za indukcione ploče i indukcijsko posuđe.

Zbog čega je tako, šta su indukcione ploče i zbog čega će vam zatrebati i Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču otkrivamo vam u narednim redovima.

Šta su indukcione ploče?

Indukcione ploče predstavljaju grejne površine koje rade na principu magnetnog polja na provodnik kroz koji teče i cirkuliše električna energija, odnosno struja.

Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču

Sam ovaj podatak govori nam da će se pri kuvanju zagrevati samo dno posude, a ne cela ploča. Ovo jeste jedna od osnovnih prednosti upotrebe indukcione ploče za pripremu obroka. Zašto je tako?

Ukoliko za kuvanje koristite električne ili plinske ringle, mnogo više energije se troši za zagrevanje posude u kojoj pripremate hranu. U prevodu, trošite mnogo više novca, potpuno bespotrebno! Kada govorimo o indukcionoj ploči, zagreva se samo dno posude, tačno na onom mestu grejne površine na kojoj ste je postavili. Dakle, ne zagreva se ni celokupna grejna površina. Samim tim, ostatak grejne površine ostaje hladan na dodir. Sve to kao direktnu posledicu ima uštedu novca i manju potrošnju električne energije.

Još jedna od prednosti ovakvog načina kuvanja jeste brzina pripreme obroka. Zagrevanje jedne šoljice vode za kafu vrši se u roku od svega 30 sekundi! Složićete se da upotreba klasične ringle zahteva mnogo više vremena od toga. Isto tako, zagrevanje prestaje istog trenutka kada posudu sklonite sa ploče, dok je kod klasičnih ringli situacija potpuno drugačija. Električne ringle emitovaće toplotu još dugo nakon isključivanja.

Kakvo posuđe se može koristiti na indukcionim pločama?

Ukoliko razmišljate o nabavci indukcione ploče i prelasku sa električnih i plinskih šporeta na ovakav vid kuvanja namirnica, možda se pitate i koje vrste posuda se smeju koristiti na njima.

Samim tim što rade na principu magnetnog delovanja, posude za indukcionu ploču moraju biti izrađene od materijala koje privlači magnet. Ukoliko na posudi ne možete da pronađete oznaku za indukcionu ploču, i sami možete utvrditi da li ćete je moći koristiti. Jednostavno, prislonite manji magnet na dno posude. Ukoliko posuda privuče magnet, te se on ’’zalepi’’ za njeno dno, posudu je bezbedno koristiti na indukconoj ploči.

Zbog čega se odlučiti za Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču?

Kao što smo i naglasili, posuđe za indukcionu ploču mora biti magnentno, kako bi se moglo koristiti. Međutim, upotreba specijalno dizajniranog adaptera za indukcionu ploču omogućava vam upotrebu uobičajenih, nemagnetnih kuhinjskih posuda na ovakvim pločama. Adapter sasvim jednostavno prenosi toplotu sa površine ploče na dno posude i omogućava zagrevanje iste.

Ukoliko ne želite da menjate svo posuđe za pripremu hrane koje posedujete u kući, adapter za indukcionu ploču je savršeno rešenje za vas!

Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču

Adapter dolazi u obliku diska, a njegova glavna funkcija jeste mogućnost korišćenja na indukcionoj ploči. Iako se mogu pronaći u raznim dimenzijama, prečnik adaptera od 17cm sasvim je dovoljan za većinu porodica i domaćinstava u našoj zemlji.

Tescoma Presto adapter za indukcionu ploču omogućava vam upotrebu šerpi i posuđa od aluminijuma, nerđajućeg čelika, gvožđa i emajla, kao i od drugih, popularnih materijala, na indukcionoj ploči. Dolazi sa ručkom koja se može ukloniti i koja omogućava bezbedno rukovanje.

Posetite Sweet Home online prodavnicu i nabavite adapter za indukcionu ploču već danas!

Ostavite odgovor