5 ideja za poklon za Božić

5 ideja za poklon za Božić Ostavite komentar

5 ideja za poklon za Božić učiniće darovanje vaših najbližih osoba daleko jednostavnijim, lepših i radosnijim.

Božić je vreme slavlja, opuštanja i darivanja. Ali odabir poklona takođe može učiniti da ovaj period predstavlja i vreme stresa i anksioznosti.

Istraživanje psihologije davanja poklona sugeriše da postoje dva cilja koja treba uzeti u obzir kada nekome dajete poklon.

Prvi je da usrećite primaoca. To uglavnom zavisi od toga da li je poklon nešto što žele i što im je neophodno.

Drugi je jačanje odnosa između davaoca i primaoca. Ovo se postiže davanjem promišljenog i nezaboravnog poklona – onog koji pokazuje da davalac zaista poznaje primaoca. Obično ovo znači da shvatite šta neko želi bez direktnog pitanja.

Najbolja vrsta poklona su promišljeni pokloni. Ovo je, obično, lako postići ukoliko darujete osobu koju dobro poznajete. Međutim, ako niste sigurni šta osoba želi i voli, a praznik je pred vratima, 5 ideja za poklon za Božić biće vam od velike koristi.

U narednim redovima predstavljamo vam nekoliko poklona koji će sasvim sigurno oduševiti osobu koju darujete!

5 ideja za poklon za Božić – Kristalne šolje za čaj

Ništa ne asocira toliko na zimu, hladno vreme i sneg kao šoljica toplog čaja ili drugog toplog napitka. Ukoliko niste sigurni šta biste poklonili dragoj osobi, kristalne šolje za čaj mogu biti sjajan izbor.

Osim što predstavljaju zaista luksuzan poklon, one će se uklopiti u praktično svaki enterijer, čineći da uživanje bude potpuno.

Osim toga, one se mogu koristiti i za ispijanje kuvanog vina, koje je, složićete se, neizostavni deo božićnih i novogodišnjih praznika skoro svuda u svetu.

Neke od najkvalitetnijih kristalnih čaša za tople napitke su Calypso šolje od luksuznog češkog kristala. Dolaze u setu od 6 komada, te cela porodica može iskoristiti priliku da se okupi i uživa u toplom vinu, čaju ili kafi.

Dodatni savet je da saopštite osobi koju darujete da ove šolje održava ručnim pranjem, s obzirom da češki kristal nije pogodno prati u mašini za sudove.

Pored seta šolja, vaš poklon možete upotpuniti i Calypso bokalom, takođe izrađenim od češkog kristala.

Dekanteri za alkoholna pića

Kada smo kod uživanja u napicima za Božić, ne možemo a da među najpromišljenije poklone ne svrstamo i jedinstvene dekantere za alkoholna pića. Pre svega, za vino ili žestinu.

5 ideja za poklon za Božić

Dekanteri su posude u koje se sipa piće, najčešće vino, kako bi odstojalo do upotrebe. Upotrebom dekantera vino dobija svoj pravi, pun ukus i aromu. Stoga, preporučuje se njegovo korišćenje kod svakog otvaranja boce za vino. Radi se o posudama sa širim dnom i užim vratom, koje obično dolaze bez poklopca.

Isto tako, postoje i dekanteri sa poklopcem, koji čuvaju aromu i svežinu žestokih pića, poput viskija. Ukoliko poznajete ljubitelja žestine, savršeniji poklon od ovog dekantera teško je pronaći!

5 ideja za poklon za Božić – Tanjir za sitne kolače

Božić je i vreme za pripremu najukusnijih poslastica, torti i sitnih kolača. Ovo je vreme kada isprobavamo nove recepte, ali se i vraćamo starim, dobrim i isprobanim.

Ukoliko poznajete osobu koja uživa u pripremi kolača i raznih drugih vrsta deserta, možda se pitate šta da joj poklonite. Mi imamo rešenje za vas!

Neka to bude fascinantan Bohemia Glečer tanjir na 3 nivoa. Izrađen je od luksuznog češkog kristala, a koristi se za serviranje sitnih kolača, sušenog voća i slično. Kao što je to slučaj sa kristalnim čašama, i Bohemia tanjir ne sme se prati u sudomašini, te je pametno naglasiti ovu činjenicu primaocu poklona.

Set keramičkih tanjira

Da li postoji klasičniji i elegantniji poklon od seta kvalitetnih i vrhunskih keramičkih tanjira? Ovakav poklon može se pokloniti i za Božić, ali i za razne druge prilike i proslave, kao što su rođendani, proslave godišnjica i slično.

Kutahya Harlek keramički set tanjira u sivoj boji sastoji se od 18 delova – 6 plitkih, 6 dubokih i 6 desertnih tanjira. Idealan je za božićne praznike i čini da se primaoc poklona oseća zaista posebnim.

Na kraju krajeva, to je i svrha poklanjanja i darivanja tokom Božića! Ulepšajte ove praznike svojim najdražim osobama visokokvalitetnim setovima tanjira iz naše ponude.

5 ideja za poklon za Božić – Pekači za hranu

Još jedan klasičan poklon čijom kupovinom i darivanjem nikada ne možete pogrešiti jesu pekači za hranu.

Ove posude su izuzetno praktične i mogu se koristiti za pripremu najrazličitijih obroka. Upravo ovo ih čini funkcionalnim i promišljenim poklonom.

Ukoliko želite da obradujete svoju dragu osobu kvalitetnim, dugotrajnim izdržljivim posudama za pečenje hrane, posetite našu online prodavnicu.

5 ideja za poklon za Božić

Online prodavnica Sweet Home savršeno je mesto da pronađete najbolje i najpraktičnije poklone za Božić, ali i sve druge svečane prilike.

Ostavite odgovor