Pizza pekači

Pizza pekači – Kako odabrati pravi?

Pizza pekači predstavljaju podloge, sačinjene od različitih vrsta materijala, za pripremu ovog italijanskog obroka u rerni.

Kada počnete češće da pravite picu, osetićete i potrebu za boljom opremom. Ukoliko uživate u pripremi ove vrste obroka, verovatno znate da različiti stilovi pripreme mogu zahtevati i različite vrste plehova za pečenje. Ipak, postoje osnovne vrste ovih posuda za pripremu pice koje su sasvim odgovarajuće za većinu domaćinstava. One se nazivaju pizza pekači.

U narednim redovima predstavljamo vam najbolje vrste plehova za pečenje pice.

Pizza pekači – Materijal izrade

Kada govorimo o pizza pekačima, tri materijala izrade ovih plehova ili podloga za pečenje se posebno ističu – aluminijum, čelik ili gvožđe.

Najveću razliku primetićete u brzini pripreme obroka. Određeni materijali brže provode toplotu, a samim tim je i vaša pica brže spremna za konzumaciju!

Pizza pekači

Konkretno, pekači od aluminijuma koriste se pri pečenju pice na nižim temperaturama. Iako je aluminijum odličan provodnik toplote, ovakvi pekači mogu biti prilično debeli. Prema tome, oni su bolji kada imate dovoljno vremena na raspolaganju i nešto sporije pečenje pice. Ako se radi o tanjim aluminijumskim plehovima, postoji rizik i opasnost savijanja istih usled visoke temperature pečenja.

Pekači od livenog gvožđa mogu se bezbedno koristiti za pečenje na visokim temperaturama. Oni poseduju jednu važnu sposobnost – brzo prenošenje toplote na testo za picu. Ovo može biti od koristi kod vrsta pica koje zahtevaju brzo pečenje unutrašnjosti.

I na kraju, pekači od čelika su još jedna uobičajena vrsta. Generalno, ovakve pekače obično svi imamo kod kuće. Neretko dolaze u pravougaonom obliku i sastavni su deo svih vsta pećnica. Mogu se koristiti za tradicionalnije recepte za picu, ali nisu najbolji u brzom prenosu toplote.

Sve ove faktore morate imati na umu u zavisnosti od vrste pice koju pripremate. Dakle, pri kupovini obavezno obratite pažnju na materijal od kojeg je pizza pekač izrađen.

Da li veličina pizza pekača igra ulogu pri kupovini?

Ukratko – odgovor je DA!

Kada želite da kupite nov pleh za pečenje pice, pre svega morate znati šta odgovara vašoj rerni. Dakle, kada saznate kolika je pećnica, možete kupiti i odgovarajući pizza pekač.

Ako se držimo evropskih standarda, uobičajena veličina pleha za pečenje pice je 30x40cm. Ipak, budite pažljivi kada kupujete pravougaone plehove za pečenje pice izrađene po ovom standardu. Neke od njih su zapravo veće, kako bi se uklopile u određene vrste pećnica.

Ukoliko želite iskustvo pripreme pice kao iz italijanskog restorana, savetujemo kupovinu okruglog pizza pekača. Obično dolaze sa prečnikom od otprilike 30 centimetara.

Koji pizza pekači predstavljaju najbolji izbor za vaše domaćinstvo?

Apsolutno sve posude za pečenje, bilo da se radi o posudama od aluminijuma ili livenog gvožđa, možete koristiti u kućnoj rerni. Ipak, morate voditi računa o odabiru idealne temperature.

Ako vaša rerna može da dostigne veoma visoke temperature, od oko 250 stepeni Celzijusa, vaš izbor može biti pizza pekač od livenog gvožđa. Sa druge strane, ako se vaša rerna ne zagreva veoma visoko, odlučite se za aluminijumske ili pekače od nerđajućeg čelika.

Pizza pekači

Online prodavnica Sweet Home u svom asortimanu nudi vam visokokvalitetan pizza pekač od nerđajućeg čelika, koji će vašem domaćinstvu služiti dugi niz godina. Pizza pekač iz naše ponude dolazi sa specijalnim premazom koji onemogućava grebanje i habanje, te ne postoji rizik od lepljenja testa za površinu pekača.

Osim toga, u našoj online ponudi nalazi se i mnoštvo drugih pekača za hranu, kao i kuhinjskih dodataka za pripremu najukusnijih obroka. Online prodavnica Sweet Home Port nudi vam i veliki izbor stonog posuđa – čaša za pivo i vino, shot čaša za kratka pića, kristalnog posuđa i tanjira.

Posetite našu online prodavnicu i pronađite sve što vam je potrebno!

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.