Posuđe od livenog aluminijuma

Posuđe od livenog aluminijuma – Prednosti upotrebe

Posuđe od livenog aluminijuma ima ogromnih prednosti u odnosu na druge materijale za izradu šerpi, tiganja, plehova i drugih posuda za pripremu hrane.

Priprema obroka nešto je što se svakodnevno obavlja u većini domaćinstava u našoj državi. Upravo iz tog razloga je odabir posuđa važan. Kvalitetno posuđe je presudno za ukusno pripremljene obroke, koje će obožavati cela porodica. Postoji mnogo faktora koje bi trebalo uzeti u obzir pri odabiru posuđa – raznovrsnost, kvalitet, izdržljivost, dobra provodljivost toplote i slično.

Kada je u pitanju raznovrsnost, liveni aluminijum je teško pobediti. Lagan, atraktivan metal je glavna komponenta u hiljadama proizvoda – od ličnih uređaja do velikih teretnih kamiona. Svog svoje snage i otpornosti na toplotu, kao i lakoće, takođe je popularan u izradi proizvoda za domaćinstvo, kao što je posuđe za pripremu hrane.

Posuđe od ovog materijala je pristupačno i dugotrajno, a ono što ga posebno odlikuje je sposobnost ’’popravke’’. Ukoliko pukne, talentovani majstor može lako popraviti vašu posudu i produžiti joj životni vek.

U narednim redovima predstavljamo vam osnovne prednosti upotrebe posuđa od livenog aluminijuma.

Zašto odabrati posuđe od livenog aluminijuma?

Kada biramo novo posuđe za pripremu obroka za našu porodicu, obično se vodimo time da ono bude kvalitetno, a opet pristupačno. Liveni aluminijum obezbeđuje upravo to – sjajno posuđe po još boljoj ceni.

Posuđe od livenog aluminijuma

Liveni aluminijum odlično provodi i zadržava toplotu. Efikasna provodljivost i zadržavanje toplote garantuju odlične rezultate kada je prženje i pečenje hrane u pitanju. Ove karakteristike ga čine idealnim za variva koja podrazumevaju sporo kuvanje tokom dužeg vremenskog perioda.

Često se kaže da je liveni aluminijum opremljen svojstvima distribucije toplote na ravnomeran način, što ga čini vašim najboljim saveznikom u kuhinji.

Lakoća rukovanja i održavanja posuđa od ovog materijala ono je što privlači kuvare širom sveta.

Prednosti upotrebe posuđa od livenog aluminijuma naspram posuđa od livenog gvožđa

Slično livenom aluminijumu, liveno gvožđe se može koristiti u izradi posuđa. Međutim, postoje velike razlike između njih.

Liveni aluminijum ima brojnih prednosti.

Prvo, daleko je lakši od livenog gvožđa. Zatim, otporan je na koroziju tokom dužeg vremena korišćenja. Ukoliko ne održavate redovno svoje posuđe od livenog gvožđa i ne skladištite ga ispravno, ono može zarđati.

Još jedna prednost aluminijuma jeste što je ovakvo posuđe obično mnogo jeftinije i povoljnije. Samim tim, pristupačnije je većem broju ljudi.

Jedna od glavnih prednosti svakako je i činjenica da se posuđe od aluminijuma brže zagreva i hladi od gvožđa.

Lakoća održavanja, čišćenja i skladištenja, povoljna cena i ravnomerna distribucija toplote ono su što odlikuje posuđe od livenog aluminijuma.

Za mnoge potrošače je izbor između livenog aluminijuma i livenog gvožđa ipak stvar ličnog izbora.

Gde pronaći kvalitetno posuđe od livenog aluminijuma?

Već decenijama je posuđe od ovog materijala vitalno sredstvo u dobro opremljenoj kuhinji. Svestrani proizvod je savršeno prikladan za kuvanje na ringli ili pečenje u rerni.

Većina ovakvog posuđa se može prati u mašini za sudove, što omogućava brzo i lako čišćenje. Bezbedno je za pripremu hrane i ne predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje.

Ukoliko ste u potrazi za novom kolekcijom tiganja ili šerpi, na pravom ste mestu. Online prodavnica Sweet Home nudi vam najveći izbor.

U našoj ponudi možete pronaći kvalitetan tiganj od livenog aluminijuma pogodan za upotrebu na indukcionoj ploči. Naš asortiman čine i vrhunske šerpe sa visokokvalitetnim nelepljivim premazima i udobnim drškama protiv klizanja. Ovakve šerpe namenjene su električnim, gasnim i staklokeramičkim šporetima. Ukoliko nije drugačije naglašeno, ove šerpe možete prati u mašini za pranje sudova, prema uputstvu proizvođača.

Posuđe od livenog aluminijuma

Online prodavnica Sweet Home u svojoj ponudi ima i veliki izbor stonog posuđa, uključujući setove ili servise tanjira, čaše za šampanjac, shot čaše i kvalitetne, izdržljive činije i posude za serviranje hrane.

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.