Tanjiri od kaljenog stakla

Tanjiri od kaljenog stakla Ostavite komentar

Tanjiri od kaljenog stakla predstavljaju savršen izbor za sve osobe koje vode računa o svom zdravlju, a vole i uživaju u konzumiranju hrane uz estetski zadivljujuć efekat.

Sve više domaćeg stanovništva obraća pažnju na zdravlje planete, ali i na bezbednost i kvalitet hrane, pića i materijala koje biraju kako bi ih konzumirali. U ovoj igri ravnoteže, staklo dobija na značaju i prednjači u odnosu na druge materijale.

Evropska unija je nedavno utvrdila da će svi plastični kontejneri i posude za jednokratnu upotrebu biti zabranjeni. Ovo je svakako pokazatelj da se pripremamo za zelenu revoluciju, koja vidi ljude i njihovu budućnost kao protagoniste. Cilj nije samo smanjenje zagađenja i štete po životnu sredinu, već i nastojanje da se postigne veći kvalitet života.

U održivijoj budućnosti pojavljuje se i drugi protagonist (ili, bolje rečeno, ponovo pojavljuje) – staklo.

Staklo je materijal koji poznajemo dugi niz godina. Nije slučajno što čovek koristi staklene posude preko 5000 godina. Nijedna druga vrsta ’’ambalaže’’ ne može se pohvaliti tako bliskim odnosom sa ljudskim rodom. Kada govorimo o kvalitetu, čistoći i performansama, staklo je jedini materijal koji izdržava test vremena.

Ukoliko vam ovi podaci nisu dovoljni, predstavljamo vam još neke prednosti upotrebe staklenog posuđa, pa tako i tanjira od kaljenog stakla u domaćinstvu.

Svežina i pun ukus

Za razliku od drugih materijala, staklu nisu potrebni aditivi za zaštitu kvaliteta vaše hrane. Sva vaša jela poslužena na tanjirima od stakla imaće svež, predivan ukus.

Tanjiri od kaljenog stakla

Za razliku od drugih materijala, koji filtriraju štetne hemikalije u našu hranu i piće, staklo je jedini materijal koji ostavlja vašu hranu i vaše telo netaknutim.

Osim upotrebe tanjira od kaljenog stakla, veoma su popularne i staklene posude za odlaganje i skladištenje hrane. Čuvanje u staklenoj posudi znači bezbedno skladištenje. Svežina hrane duže traje uz adekvatne staklene posude, koje se uglavnom mogu koristiti za čuvanje u frižideru, zamrzivaču, a ponekad i u mikrotalasnoj pećnici i bezbedno prati u mašini za pranje sudova.

Posluživanje hrane na staklenim tanjirima znači da više nikada nećete morati da brinete o štetnim hemikalijama koje mogu imati negativan uticaj na zdravlje vas i vaših najbližih. Ovo je svakako najvažniji razlog zbog kojih bi tanjiri od kaljenog stakla trebalo da se pronađu u vašoj trpezariji!

Hedonizam uživanja u hrani iz staklenih tanjira

Da li uživate u hrani? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, biće vam neophodno stakleno posuđe. Svi ukusi vaše hrane biće prisutni na vašem tanjiru, ukoliko se odlučite za staklo.

Tanjiri od kaljenog stakla

Staklo nema korozivna svojstva. Ne samo da ne oslobađa supstance, već ih ne apsorbuje spolja. Šta to znači? Staklo je izuzetno praktično u higijenskom smislu, jer ne upija nečistoće i lagano je za održavanje.

Manje vremena u kuhinji je prioritet svake domaćice. Stakleno posuđe omogućava vam jednostavno pranje u mašini ili ručno pranje daleko bržim tempom.

Dakle, za pravi hedonizam i uživanje u obrocima, ali i za više slobodnog vremena, odaberite posuđe od stakla.

Tanjiri od kaljenog stakla predstavljaju ekološki svesniji izbor

Kada govorimo o izboru materijala koje koristimo u svakodnevnom životu, staklo jeste neprikosnoveni izbor.

Tanjiri od kaljenog stakla

Nesumnjivo je najzdraviji izbor za planetu. Višekratno i isključivo prirodno, staklo se može reciklirati neograničeno, bez gubitka kvaliteta ili čistoće. Svoje zdravlje i životnu sredinu možete zaštititi odabirom stakla. Verujte nam, nećete požaliti zbog svoje odluke.

Online prodavnica Sweet Home nudi vam veliki izbor stonog posuđa od kaljenog stakla, među kojima su najpopularniji svakako taniri i činije. Luminarc Quadrato kolekcija tanjira najatraktivniji je izbor osoba koje preferiraju moderan izgled i čiste linije.

Posetite naš online shop i pronađite ekološki svesnije proizvode, koji će trajati i biti deo vašeg domaćinstva dugi niz godina.

 

Ostavite odgovor